Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Τραμπ έσωσε τον άνθρωπό του, εξυπηρέτησε και τον Ερντογάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Τραμπ έσωσε τον άνθρωπό του, εξυπηρέτησε και τον Ερντογάν

Μιχάλης Ιγνατίου
Ο απόστρατος στρατηγός Φλιν πρακτόρευε τα συμφέροντα της Τουρκίας
Ηαπόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, να θέσει στο αρχείο την ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους τους υποψιασμένους στην Ουάσιγκτον.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν να δώσει χάρη στον γνωστό ως ατζέντη της Τουρκίας. Ήταν πληρωμένος και πρακτόρευε τα συμφέροντα της κατοχικής δύναμης στην Ουάσιγκτον.
Πρόκειται για ελεεινή πράξη από ένα κρατικό αξιωματούχο, διότι -εκτός των άλλων- όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης, δεν ήταν μόνο ατζέντης του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, που έχουμε γράψει και εμείς, συζήτησε με τον γαμπρό του Τούρκου Προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον υπουργό Εξωτερικώμν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την απαγωγή του Ιμάμη Γκιουλέν. Όταν θα τον μετέφερε στην Τουρκία, θα λάμβανε την αμοιβή του, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην αρχηγός της CIA, Τζιμ Γούλσι.
Ουδείς, λοιπόν, πίστευε ότι ο κ. Τραμπ θα τολμούσε να δώσει εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει την ποινική δίωξη, για μία υπόθεση που ήταν καθαρή όπως το κρύσταλλο. Ο κ. Φλιν, που εργάστηκε για τον κ. Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία, και στη συνέχεια επιβραβεύθηκε με τη σημαντικότατη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, είναι ένοχος.
Άλλωστε παραδέχθηκε δύο φορές με όρκο την ενοχή του και δεν πιέστηκε για να το πράξει. Η παραδοχή του είναι μαγνητοφωνημένη.
Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο ότι οι πράκτορες του FBI που τον ανέκριναν άσκησαν οποιαδήποτε μορφής βίας. Δεν τον εκβίασαν, δεν τον απείλησαν, τα είπε όλα μόνος του. Και πήρε και την ευθύνη.
Η πρώτη φορά που δήλωσε την ενοχή του ήταν στο τέλος του 2017. Ο κ. Φλίν παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI, για τις επαφές που είχε εκ μέρους της προεδρικής εκστρατείας του κ. Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον τότε πρέσβη της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ. Οι συζητήσεις έγιναν πριν αναλάβει την προεδρία ο κ. Τραμπ και οι πάντες πιστεύουν ότι είχαν στόχο την ανάπτυξη ενός καναλιού επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να εκτιμά τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και να νιώθει θαυμασμό. Προφανώς τον θαυμάζει για τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της Ρωσίας… Τι άλλο να υποθέσουμε. Ο κ. Φλίν, λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη βρώμικη δουλειά. Στο μεταξύ είχε διαρρεύσει και μία φωτογραφία του να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Πούτιν στη διάρκεια εκδήλωσης στη Μόσχα.
Όταν ανέλαβε την έρευνα ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, εστίασε πάνω στον Φλιν και δικαιολογημένα. Ερευνώντας τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, βρήκε στοιχεία που συνέδεαν τον πρώην στρατηγό με τους Ρώσους. Απ’ εκεί και πέρα, έγινε η ανάκριση, και ο κ. Φλιν παραδέχθηκε τα ψέματα του.
Κανονικά έπρεπε να έχει ήδη φυλακιστεί αλλά με νομικά τερτίπια καθυστέρησε η εκτέλεση της απόφασης. Στο μεταξύ, εμφανίστηκαν νέοι δικηγόροι να τον υπερασπίζονται, οι οποίοι είχαν συνεργασία με ανθρώπους του Τραμπ. Ο πρόεδρος ήθελε πάση θυσία να βρεθεί τρόπος να αθωωθεί ο κ. Φλιν για να χρησιμοποιήσει την υπόθεση ως όπλο στην προεκλογική περίοδο. Φαίνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, που τους προηγούμενες μήνες εξέφραζε παράπονα ότι δέχεται πιέσεις από τον πρόεδρο Τραμπ, συναίνεσε και συμμετείχε στην παραβίαση των νόμων.
Οι δικηγόροι και ο υπουργός Δικαιοσύνης στάθηκαν σε ένα σημείωμα, που υποτίθεται έγραψε πράκτορας του FBI πριν την ανάκριση. Έγραφε:
«Ποιος είναι ο στόχος μας; Η αλήθεια/παραδοχή ή να τον κάνουμε να πει ψέματα για να του ασκηθεί δίωξη ή να απολυθεί;».
Αυτό το σημείωμα δεν σημαίνει ότι ο κ. Φλιν δεν είναι ένοχος. Παραδέχθηκε και υπέγραψε την ενοχή του. Και επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές εναντίον συνεργατών του, μειώθηκε και η ποινή του, την οποία δεν εκτέλεσε ποτέ.
Οι δικηγόροι του ατζέντη της Τουρκίας, αλλά και ο πρόεδρος Τραμπ, εστίασαν πάνω στον εισαγγελέα Μπράντον Βαν Γκρακ, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση. Τι δεν του καταμαρτύρησαν… Τον κατηγόρησαν ότι παγίδευσε με το FBI τον Φλιν, ενώ αυτό δεν συνέβη ποτέ. Το σχέδιο τους ήταν να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί.

Δικαστής στον Φλιν:  Ξεπούλησες την πατρίδα σου

Πριν την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας αποσύρθηκε από την υπόθεση χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Προφανώς παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος και δεν είναι ο μόνος. Και άλλα στελέχη του υπουργείου έφυγαν αιφνιδιαστικά. Και αυτοί ασχολούνταν με υποθέσεις που αφορούσαν φίλους του κ. Τραμπ.
Ο κ. Φλιν, ο δήθεν ατρόμητος στρατηγός, παραδέχθηκε την ενοχή του, αφού έδωσε όρκο μπροστά στον δικαστή. Υποτίθεται ότι οι στρατιωτικοί σέβονται τον όρκο τους, ιδιαίτερα οι πιστοί χριστιανοί, όπως ο συγκεκριμένος. Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα; Όπως φαίνεται από την μελέτη αυτής της ιστορίας και στο FBI είπε την αλήθεια και στο δικαστήριο.
Όμως, τώρα, όταν λέει ότι δεν είναι ένοχος και ότι εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί την ενοχή του, λέει απλά ψέματα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, πέτυχε ο κ. Τραμπ. Έσωσε τον φίλο του, ο οποίος αρνήθηκε να τον καρφώσει στη διάρκεια της ανάκρισης, και από την άλλη εξυπηρέτησε και τον Ταγίπ Ερντογάν, που θεωρεί τον πρώην στρατηγό άνθρωπο της Τουρκίας…
Από το Blogger.