Οι Έλληνες πιλότοι κάνουν ότι μπορούν και φτάνουν έως εκεί που έχουν διαταχθεί: Η Άγκυρα επαναφέρει στο Αιγαίο τα πιο ύπουλα σχέδια της… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Οι Έλληνες πιλότοι κάνουν ότι μπορούν και φτάνουν έως εκεί που έχουν διαταχθεί: Η Άγκυρα επαναφέρει στο Αιγαίο τα πιο ύπουλα σχέδια της…

Η καθημερινή προβολή ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό του Αρχιπελάγους είναι κάτι αδιαμφισβήτητο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι απογειώσεις στο σύνολό τους, εκπαιδεύσεις, συνεργασίες και αναχαιτίσεις ξεπέρασαν σε καθημερινή βάση ακόμη και τις 100.
Τα μηνύματα που εστάλησαν μέσω της αεροπορικής υπεροχής ήταν πολλά και μέχρι τώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Θα μπορούσαν ίσως να είναι ακόμη ισχυρότερα, χωρίς να υπάρχουν «παράθυρα» που να μπορέσει ο επιτήδειος που επιβουλεύεται, μέσω των πράξεων του, να περάσει.
Μπορεί ως αριθμός το 100+ να μοιάζει υπερβολικός ή και εξωπραγματικός για τα δεδομένα της χώρας μας, όμως το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και οι «Best Warrios» είναι το αποτέλεσμα τέτοιων αριθμών απογείωσης για επιχειρησιακή εκπαίδευση, σημείωναν ανώτατες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Επιπλέον οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ίδια σκληρή δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, αν δεν συνεχιστεί θα δώσει την ευκαιρία σ’ εκείνον που αρέσκεται να προκαλεί, να το πράττει ολοένα και περισσότερο.
Κατά συνέπεια, μόνο η σκληρή δουλειά- που έχουν κατηγορηθεί γι’ αυτό το λόγο κατά καιρούς ουκ ον λίγες ηγεσίες- είναι ικανή να διατηρήσει το ήδη υψηλό φρόνιμα των αεροπόρων και τεχνικών που φροντίζουν για τις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών που μάχονται.
Η Πολεμική Αεροπορία, οι πιλότοι που διακατέχονται πάντα από επιθετικό πνεύμα, είναι αυτοί που δίνουν απαντήσεις, όχι μόνο στην Άγκυρα αλλά και σε όλους εκείνους που αισθάνονται ότι δεν απειλούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν.
  • Η επαναφορά των επικίνδυνων πρακτικών
Η διάρκεια των ασκήσεων στον αέρα, η προβολή των εκπαιδεύσεων στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, είναι δεδομένα που «στοιχειώνουν» τους επιτελείς της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν βάλει σκοπό μέσω των αμφισβητήσεων να επαναφέρουν μονίμως τις πάγιες αιτιάσεις τους.
Πολλές ασκήσεις με μικτούς σχηματισμούς διαφορετικών μοιρών, διεξάγονται στο ανατολικό Αιγαίο, γεγονός που οδηγεί την Άγκυρα σε ξεσπάσματα καθώς προσπαθεί να δείξει ότι δεν ανέχεται την αεροπορική υπεροχή της Ελλάδας. Πηγή: Hellas Journal.
Το μοτίβο των παρενοχλήσεων όταν Ελληνικά πτητικά μέσα πετούν πέραν του 25ου Μεσημβρινού (σ.σ. ανεξάρτητα από την πτήση του ΝΗ-90 με τον υπουργό και τον Α’ ΓΕΕΘΑ που απαιτούσε ιδιαίτερη σχεδίαση) , δείχνει πρώτον την επαναφορά της πάγιας Τουρκικής θέσης περί διχοτόμησης του Αιγαίου.
Επίσης, τα «ξεσπάσματα» με υπερπτήσεις σε συγκεκριμένα νησιά φανερώνει την έμπρακτη τακτική της Άγκυρας ν’ αμφισβητήσει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά και ταυτόχρονα να επαναφέρει ακόμη μια πάγια θέση της στην επικαιρότητα, αυτή της αποστρατιωτικοποίησης.
  • Παράλληλα όμως αυτή η πρακτική νομιμοποιεί με κάθε τρόπο και έννοια τα όσα μέτρα λαμβάνει η Αθήνα, θωρακίζοντας τα νησιά σε όλο το μήκος του Αιγαίου κατά της μόνιμης απειλής που υπάρχει από τους εξ ανατολών γείτονές μας.
Ήδη και κατά την Δευτέρα οι υπερπτήσεις σε Οινούσσες και το Νότιο άκρο της Χίου, ενός μεγάλου νησιού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, δείχνουν την διαρκή εμμονή της γείτονος να παρασύρει την Ελλάδα στη συνέχιση του ακήρυχτου πολέμου στον ουρανό του Αιγαίου.
Στο Ελληνικό επιτελείο, αλλά και οι ίδιοι οι αεροπόροι βλέπουν ότι οι προκλήσεις που έχουν στατιστική άνοδο, γίνονται με τέτοιον τρόπο, που δείχνουν πως δεν απασχολεί τους ίδιους τους τούρκους πιλότους ένα ατύχημα, με απρόβλεπτες πάντα συνέπειες.
Σ’ αυτό το σημείο η Τουρκία φαίνεται και από την πολιτική που ασκεί ότι σίγουρα δε νοιάζεται για ένα τυχόν χαμένο πτητικό μέσο, ενώ για τους νεκρούς, έχει μάθει να ζει με τις απώλειες στρατιωτικών.
Οι Τούρκοι το δείχνουν και με έναν άλλον τρόπο, όταν διαρκώς εγκλωβισμένοι από τα Ελληνικά αεροσκάφη ή και τα συστήματα αεράμυνας, συνεχίζουν απτόητοι την ξέφρενη κούρσα τους στο Ελληνικό FIR, στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και 267 φορές πάνω από Ελληνικά νησιά.
Από το Blogger.