Γερμανικά ΜΜΕ: «Πώς να έρθουμε διακοπές στην Ελλάδα όταν έχετε κλειστά ξενοδοχεία και εστιατόρια;» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Γερμανικά ΜΜΕ: «Πώς να έρθουμε διακοπές στην Ελλάδα όταν έχετε κλειστά ξενοδοχεία και εστιατόρια;»

Οι Γερμανοί δεν χάνουν ευκαιρία να κτυπούν την Ελλάδα καθώς παραδοσιακά είναι εναντίον των ελληνικών συμφερόντων αλλά αυτή την φορά έχουν ένα δίκιο:
Πώς να έρθουν (όποιοι έρθουν) ως τουρίστες στην Ελλάδα όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε κλειστά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες και παίζουμε με τις ημερομηνίες πότε θα τα ανοίξουμε όταν θα έχει περάσει το μισό καλοκαίρι.
Είναι απλό αυτό που αναρωτιούνται διότι έτσι στέλνουμε μήνυμα ότι όποιος έρθει εδώ δεν θα είναι ασφαλής.
Μάλιστα μας ρίχνουν το «μπαλάκι» ότι εφόσον εμείς καιγόμαστε για τουρισμό για να βγάλουμε και κάνα έσοδο θα πρέπει να στείλουμε και το ανάλογο «σήμα».
Ο σχολιαστής της Bild προτείνει, να αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελλάδα, αν θέλουν τουρίστες το καλοκαίρι. Ένα απόσπασμα από το σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας: «Εμείς οι Γερμανοί θέλουμε μία προοπτική στο θέμα των διακοπών. Μπορούμε να ξανακάνουμε διακοπές; Θα κυνηγάμε πάλι τα λεφτά μας; Μήπως να κλείσω από τώρα ξενοδοχείο στη Βαλτική; Είναι σημαντικό αυτό. Η δική μου πρόταση είναι να αποφασίσουν οι ίδιοι οι τουριστικοί προορισμοί.
Αν οι Αυστριακοί για παράδειγμα ανοίξουν τα σύνορα και πουν ότι θα χαρούν να υποδεχθούν Γερμανούς τουρίστες, τότε κι εμείς θα υποθέσουμε ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να μην αρρωστήσουμε. Το ίδιο και με την Ελλάδα: oι Έλληνες χρειάζονται τον τουρισμό. Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόριά τους, θα είναι για μας ο ιδανικός οιωνός ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκεί».
Τον μοναδικό χαρακτήρα των διακοπών στην Ελλάδα θυμίζει η Berliner Zeitung. Με τίτλο «Οδύσσεια στο Αιγαίο» ο συντάκτης περιγράφει την εμπειρία της περιήγησης με ιστιοφόρο, με αφετηρία τη Σαντορίνη και προορισμό την ανατολική Αττική:
«Τα μαλλιά ανεμίζουν στον αέρα, μυρίζουμε την αλμυρή θαλασσινή αύρα, είμαστε κοντά στο υγρό στοιχείο. Η κρουαζιέρα με ιστιοφόρο στις Κυκλάδες προσφέρει μία μοναδική εμπειρία». Μόνο που τα δυνατά μελτέμια αλλάζουν τα σχέδια του Νίκο Γκέτερτ, του 53χρονου σκίπερ, ήδη από την πρώτη μέρα: «Καθώς έχουμε ισχυρό αντίθετο άνεμο, οι επιβάτες αισθάνονται ότι κινούμαστε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όλο και πιο ανέφικτος φαίνεται ο σημερινός προορισμός. Ο Γκέτερτ κατευθύνεται προς τις Μικρές Κυκλάδες και λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα βρίσκει απάγκιο σε μια παραλία με βότσαλα. Καθώς απλώνεται η νύχτα, ο άερας υποχωρεί. ‘Ετσι γίνεται με το μελτέμι, λέει ο καπετάνιος».
Εντάσεις στην καρδιά της Ευρώπης
Προς το παρόν ο κορωνοϊός οδηγεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις ακόμη και στην καρδιά της Ευρώπης, στα γαλλογερμανικά σύνορα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνει ότι 15 βουλευτές και γερουσιαστές από την Αλσατία απηύθυναν επιστολή προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους για τη διατήρηση της γαλλο-γερμανικής φιλίας.
Την πρωτοβουλία είχε ο γερουσιαστής Κλωντ Κερν από το Κόμμα του Κέντρου (UDI). Ο ίδιος, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «εκφράζει την κατανόησή του για το κλείσιμο των συνόρων στην πρώτη φάση της επιδημίας. ‘Αλλά τώρα’, επισημαίνει, ‘η εξέλιξη της νόσου δεν διαφέρει (ανάμεσα στις δύο χώρες) και δεν συντρέχουν λόγοι υγείας ώστε να παραμένουν κλειστοί δύο στους τρεις συνοριακούς σταθμούς’.
Επιπλέον, ο Κλωντ Κερν δηλώνει ‘συγκλονισμένος’ για την προκατάληψη που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου». Στην επιστολή του αναφέρει το παράδειγμα «μίας Γαλλίδας λογίστριας από το Στρασβούργο, η οποία εργάζεται σε γερμανική επιχείρηση στην πόλη Κελ και πρόσφατα την κατέδωσαν σε έναν φούρνο, επειδή θέλησε να αγοράσει ένα σάντουιτς στο μεσημεριανό διάλειμμα.
 Οι αστυνομικοί, που έφτασαν κατόπιν ειδοποίησης, την πληροφόρησαν ότι δεν επιτρέπεται η αγορά τροφίμων από Γάλλους στη Γερμανία. Επιπλέον αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο για την παράβαση».
Από το Blogger.