Κοντοζαμάνης: Από τη Δευτέρα οι Κινητές Ομάδες για την αντιμετώπιση του COVID-19 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Κοντοζαμάνης: Από τη Δευτέρα οι Κινητές Ομάδες για την αντιμετώπιση του COVID-19

Οι πρώτες Κινητές Ομάδες για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκινούν αύριο, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες
Αύριο, Δευτέρα 4 Μαϊου, ξεκινούν οι Κινητές Ομάδες για την αντιμετώπιση της COVID-19 και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Οι Ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.», σημείωσε ο υφυπουργός.
Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι στόχος είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και εξήγησε πως θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού, και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.
Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.
«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να δούμε τη διασπορά της νόσου», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.