Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει πως ανέπτυξε όπλο laser που μπορεί να σταματήσει βαλλιστικούς πυραύλους, drones και μη επανδρωμένα UAV - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει πως ανέπτυξε όπλο laser που μπορεί να σταματήσει βαλλιστικούς πυραύλους, drones και μη επανδρωμένα UAV

Ο Στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως δοκίμασε επιτυχώς σύστημα στοχοποίησης laser το οποίο ήταν ικανό να στοχοποιήσει και να καταστρέψει συστήματα drone, αντι-αρματικούς πυραύλους και βλήματα ολμών.
Ο Ισραηλινός Στρατηγός Gen. Yaniv Rotem, επικεφαλής της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως το Ισραήλ είναι ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας εργάζεται σε αυτές στις τεχνολογίες laser για πάνω από μία δεκαετία, θεωρώντας πως αποτελεί βιώσιμο μέσο για την αναχαίτιση πάσης φύσεως αεροπορικών επιθέσεων.
Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,  Naftali Bennett, αναφερόμενος στο παραπάνω ζήτημα δήλωσε: ”Θα προσθέσουμε laser swords και στα βόρεια και στα νότια σύνορά μας με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις απειλές”. 
”Οι εχθροί μας θα ήταν καλύτερο να μην δοκιμάσουν τις ικανότητές μας’‘, ανέφερε.
Οι προηγούμενες προσπάθειες ανάπτυξης όπλων laser από το Ισραήλ και τους άλλους εταίρους του, οδηγήθηκαν σε συνεχόμενες αποτυχίες. 
Ο Dubi Oster, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε πως η τελευταία εξέλιξη όπλων laser προήλθε μέσω ενός αλγορίθμου που θα μπορούσε να συνδυάσει πολλαπλές δέσμες laser με σκοπό να σχηματίσει μία ενιαία ισχυρή δέσμη.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ανάπτυξη αυτή επιτρέπει στα laser να αναχαιτίζουν πυραύλους πάσης αποστάσεως, ακόμα και εξωατμοσφαιρικούς, χωρίς να προκαλούνται παρεμβολές από σύννεφα και σκόνη.
Ο Dubi Oster επίσης ανέφερε πως το αμυντικό σύστημα laser μπορεί να αμβλύνει την ανάγκη χρήσης οποιονδήποτε άλλων συστημάτων στοχοποίησης και παρακολούθησης πυραύλων.
”Κατά την διάρκεια του πολέμου τα αντιβαλλιστικά βλήματα και τα συστήματα πυραυλικής αεράμυνας κάποια στιγμή θα εξαντληθούν. Μέσω του όπλου laser το μόνο που θα χρειαζόμαστε θα είναι ηλεκτρική ενέργεια για να αποκρούσουμε τις απειλές”, δήλωσε ο Dubi.
Επίσης ανέφερε πως το οικονομικό κόστος αναχαίτισης ενός πυραύλου κοστίζει μόνο λίγα δολάρια, σε αντίθεση με τους πυραύλους αναχαίτισης οι οποίοι κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες.
Το Ισραήλ μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί το σύστημα ”Σιδηρός Θόλος”, το οποίο εξουδετερώνει εισερχόμενα εχθρικά βλήματα μέσω πυραύλων αναχαίτισης. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για την άμυνα έναντι πυραυλικών επιθέσεων από την Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ θέλει να  εγκαταστήσει αυτήν την τεχνολογία στοχοποίησης laser σε τουλάχιστον τρεις πλατφόρμες:
  • Σε ένα σταθερό επίγειο σύστημα laser.
  • Σε μία μετακινούμενη πλατφόρμα laser που θα την χειρίζονται τα ισραηλινά στρατεύματα.
  • Σε μία εναέρια πλατφόρμα που θα μπορεί να παρακολουθεί τα πεδία μάχης από μεγάλη απόσταση.
Ο Στρατός των ΗΠΑ πειραματίζεται επίσης με δικά του συστήματα laser πυραυλικής αεράμυνας.
Η Αρχική Αεροπορική Άμυνας Μικρής Εμβέλειας (IM-SHORAD) είναι ένα πιθανό laser 50 κιλοβάτ το οποίο έχει δοκιμαστεί από τις μάχιμες ταξιαρχίες Stryker του Στρατού των ΗΠΑ. 
Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει δοκιμάσει επίσης ένα σύστημα laser, γνωστό και ως SHiELD, το οποίο εντάσσεται σε ιπτάμενα μαχητικά και τα προστατεύει από ενδεχόμενες απειλές.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: americanmilitarynews.com
Από το Blogger.