Αυτοί είναι 4 στρατιωτικοί που βρίσκονται στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Αυτοί είναι 4 στρατιωτικοί που βρίσκονται στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


 

Ο Πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι ελληνικές δυνάμεις έχουν το προνόμιο να είναι ετοιμοπόλεμες, καθώς τελούν σε καθεστώς πραγματικής άσκησης εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας της μόνιμης προκλητικότητας των Τούρκων. Και επιπλέον τυχαίνει στην τρέχουσα συγκυρία να διαθέτουν απολύτως επαγγελματική και αξιόμαχη ηγεσία σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να μην είναι γνωστή στο πανελλήνιο, αλλά είναι αυτή που βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, λοκατζής, πεζοναύτης, αλεξιπτωτιστής και «βατραχάνθρωπος». Διετέλεσε διοικητής του Α’ Κλάδου (επιχειρήσεις), διοικητής Στρατιάς, υπηρέτησε στο νατοϊκό στρατηγείο στη Mons και εν συνεχεία επιτελής, υπαρχηγός και τέλος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Χαίρει γενικής εκτιμήσεως και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας, καθώς διακρίνεται για την ψυχραιμία, την άρτια και αξιόπιστη ενημέρωση που παρέχει, καθώς και για τις οργανωτικές ικανότητες που αποδεδειγμένα διαθέτει.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο αρχηγός του ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας είναι μαυροσκούφης, αξιωματικός των τεθωρακισμένων. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις, όπως στο Κέντρο Χειρισμού  Κρίσεων, σε νησιά, ως διοικητής Μεραρχίας Πεζικού και διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, και εν συνεχεία του Δ’ Σώματος Στρατού. Κάτοχος μεταπτυχιακού Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου και Τουρκολογίας. Οι εμπειρίες του πολλές, με τελευταία αυτή της πρόσφατης κρίσης του Εβρου.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος (Μ) Στυλιανός Πετράκης, μέχρι πρότινος αρχηγός Στόλου από το Ρέθυμνο, είχε υπηρετήσει ανάμεσα στα άλλα σε φρεγάτα, αντιτορπιλικά, τορπιλακάτους, στη διοίκηση Ταχέων Σκαφών και σε επιτελικές θέσεις. Υπηρέτησε ακόλουθος Αμυνας στο Κάιρο και ναυτικός ακόλουθος στη Ρώμη. Γνωρίζει τις θάλασσές μας από πρώτο χέρι, μπορεί να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει τα πληρώματα του Στόλου που εδώ και καιρό παραμένει εκεί έξω σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος (Μ) Στυλιανός Πετράκης

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης από την Ελασσόνα με 3.200 πτήσεις στο ενεργητικό του, χειριστής μαχητικών αεροσκαφών F-4Ε και F-16C/D, έχει υπηρετήσει στις πιο νευραλγικές θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και ως επιτελής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ.

Προτού γίνει Α/ΓΕΑ είχε τοποθετηθεί αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, από όπου εξελίσσεται και συντονίζεται όλο το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρήθηκε στη θέση του και από την παρούσα. Θεωρείται δυναμικός αεροπόρος και είναι αυτός που οργάνωσε προσφάτως την αθέατη μετάβαση των F-16 στην Κύπρο.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης

Και οι τέσσερις δε, συνοδεύονται, σε επιτελικές θέσεις και στις επιμέρους μονάδες, από πρόσωπα ξεχωριστά, από ιδιαίτερους επαγγελματίες με εμπειρίες στο «πεδίο», όπως ο αντιπλοίαρχος Γιάννης Σαλλιάρης της φρεγάτας «Λήμνος», ο οποίος ενδεικτικά αναφέρω, πέραν των αποδεδειγμένων επιχειρησιακών ικανοτήτων, διαθέτει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ηλεκτρολόγου μηχανικού και ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Ο Πρωθυπουργός πάντως είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρεί ότι τον βοήθησαν πραγματικά να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει από την εκδήλωση της ελληνοτουρκικής κρίσης. Αυτή την ώρα πιστεύει ότι η κατάσταση έχει ισορροπήσει, ότι μπορεί να αντιμετωπίζει στα ίσια τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς γνωρίζει πια ότι τυχόν αναμέτρηση στο πεδίο θα έχει βαρύτατο κόστος για την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων κέρδισε τον χρόνο που ήθελε προκειμένου να καταδείξει σε όλο τον κόσμο την ευθύνη της γείτονος. Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ποιος ήρξατο χειρών αδίκων. Πράγμα που φέρνει όλη τη διεθνή κοινότητα απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν, καθιστώντας απολύτως προβληματικά τα όποια σχέδιά του.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Από το Blogger.