Κύπριος Ευρωβουλευτής Μαυρίδης προς ΕΕ: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τρομοκράτες της «Χαμάς» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κύπριος Ευρωβουλευτής Μαυρίδης προς ΕΕ: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τρομοκράτες της «Χαμάς»


 

Με γραπτή παρέμβασή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ/Αντιπρόεδρο, αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, J. Borrell, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) καταγγέλλει τον Τούρκο Πρόεδρο για φιλοξενία, στήριξη και συνεργασία με δύο διαβόητους καταζητούμενους τρομοκράτες, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης «Χαμάς» και καλεί την ΕΕ να ενεργήσει βάσει των διεθνών υποχρεώσεων και αρχών της, χωρίς επηρεασμό από πολιτικές σκοπιμότητες και ειδικά συμφέροντα.

Στην παρέμβασή του ο Κύπριος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο με αρμοδιότητες που περιλαμβάνουν θέματα ασφάλειας, καταγγέλλει τα εξής:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε στις 22 Αυγούστου 2020 στην Κωνσταντινούπολη, δύο ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χαμάς». Η οργάνωση «Χαμάς» κατατάσσεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, οι  δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Πρόεδρο της Τουρκίας,   έχουν χαρακτηριστεί ως παγκόσμιοι τρομοκράτες («Specially Designated Global Terrorists»). Επιπλέον, το Πρόγραμμα Αμοιβών για Δικαιοσύνη των ΗΠΑ  («U.S. Rewards for Justice Program») αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά  που συνάντησαν τον Ερντογάν, για την συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές».

Στην καταγγελία του ο κ. Κ. Μαυρίδης επισημαίνει επίσης ότι: 

«Η στήριξη και διασύνδεση του Τούρκου Προέδρου με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, Ιράκ, Αίγυπτο, Λιβύη και αλλού, καθώς και η συνεχιζόμενη προσέγγισή του με την τρομοκρατική οργάνωση «Χαμάς», είναι συμπεριφορά αντίθετη με τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι η δεύτερη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος φιλοξενεί την ηγεσία της «Χαμάς» φέτος, με την πρώτη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2020».

Τέλος, δεδομένης της εν λόγω συμπεριφοράς του Τούρκου Προέδρου, καλείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της Ευρωπ. Επιτροπής να προβεί σε «συγκεκριμένες ενέργειες βάσει των υποχρεώσεων και αρχών της ΕΕ, χωρίς επηρεασμό από πολιτικές σκοπιμότητες και ειδικά συμφέροντα». 

Πηγή: Φιλελεύθερος

Από το Blogger.