Λοιμωξιολόγοι: «Θα επιβάλλουμε υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λοιμωξιολόγοι: «Θα επιβάλλουμε υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους


 

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θέλει να επιβάλλει υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε όους τους εξωτερικούς χώρους, με λίγα λόγια για να βγει κάποιος πολίτης από το σπίτι του θα πρέπει να είναι «μασκοφόρος», αλλιώς θα έχει... πρόστιμο.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για υποχρεωτική και καθολική χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Το μέτρο αυτό θα είναι οριζόντιο (σε όλη την ελληνική επικράτεια) εφόσον συνεχίσει η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται εσχάτως. 

Όμως όπως είπε για την ώρα η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν είναι επιβεβλημένη. «Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Πάντως ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πιθανότερο – στις υπάρχουσες συνθήκες – το μέτρο να εφαρμοστεί τοπικά και όχι εθνικά. Εξάλλου, όπως είπε έχει εφαρμοστεί με επιτυχία φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πόρο. Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε πως σε ένα ενδεχόμενο 500 ημερήσιων κρουσμάτων το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να «πιέζεται» σοβαρά. Άλλωστε, την Πέμπτη με 259 κρούσματα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 35. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις.

«Ας πούμε του Δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα», σημείωσε.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Mega για τις 14 Σεπτεμβρίου φέρεται να «γέρνει» η ζυγαριά για το άνοιγμα των σχολείων και όχι στις 7 όπως είναι προγραμματισμένο. Οι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου. 



 


Από το Blogger.