Τουρκική βάση στην Συρία δέχθηκε σφοδρή αεροπορική επίθεση-Δύο στρατιώτες νεκροί και δεκάδες τραυματίες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Τουρκική βάση στην Συρία δέχθηκε σφοδρή αεροπορική επίθεση-Δύο στρατιώτες νεκροί και δεκάδες τραυματίες


 

η Ρωσία φαίνεται από τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Άγκυρα στο Συριακό μέτωπο. Οι ΗΠΑ μέσω Τουρκίας διεξάγουν σειρά επιχειρήσεων στην Νότια Συρία έναντι περιοχών Ρωσικής επικράτειας γύρω από την βάση Khameini. Η απάντηση της Ρωσίας φαίνεται να έχει ασύμμετρα χαρακτηριστικά εναντίον της Άγκυρας η οποία συνεχίζει να εμπλέκεται στρατιωτικά σε περισσότερα από 3 μέτωπα ταυτόχρονα.

Μαχητές που φρουρούσαν τουρκικό παρατηρητήριο στην Ιντλίμπ τραυματίστηκαν από άγνωστους δράστες στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρακτορείο της συριακής αντιπολίτευσης Anba Syria. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τραυματιών.

Αρκετοί μαχητές της φιλοτουρκικής οργάνωσης “Feilak Ash-Sham” τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων σε τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στο Τζισρ Ας-Σουγκούρ στην Ιντλίμπ. Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ από χερσαίες δυνάμεις αγνώστου ταυτότητας και ακολούθησε αεροπορική επιδρομή άγνωστου μαχητικού.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα όχημα που εξερράγη στην είσοδο του παρατηρητηρίου. Προφανώς, καταστράφηκε από τον τουρκικό στρατό με έναν πυροβολισμό από έναν εκτοξευτή ρουκετών.

Μετά την έκρηξη του οχήματος στη βάση, ξεκίνησε μια μάχη με πυροβολισμούς. Ο τουρκικός στρατός σήκωσε ένα drone επίθεσης Bayraktar TB2 στον αέρα και κάλεσε ενισχύσεις από την Τουρκία με τη μορφή ελικοπτέρων.

Η Τουρκία έστειλε 450 θωρακισμένα οχήματα στη Συρία

Η Τουρκία έχει αναπτύξει περισσότερα από 450 στρατιωτικά οχήματα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Έρχονται από τη γειτονική επαρχία Χατάι, σύμφωνα με την έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το SOHR, η φάλαγγα αποτελούνταν από θωρακισμένα οχήματα και βαριά όπλα. Σημειώνεται ότι η άφιξη των ενισχύσεων έλαβε χώρα μία ημέρα μετά την αεροπορική επίθεση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στις 18 Αυγούστου, τα ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24M ξεκίνησαν σειρά επιθέσεων σε θέσεις μαχητών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ. Δεν αποκλείεται οι ενέργειες αυτές να αποτελούν απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης της ρωσοτουρκικής περιπολίας στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στις 17 Αυγούστου.

Άξιο αναφοράς είναι πως πριν 2 εβδομάδες ο Τουρκικός Στρατός κατέρριψε δύο αμερικανικά UAV MQ-9 Reaper πλησίον της Ιντλίμπ. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως η Αεροπορία των ΗΠΑ ”έχασε δύο drone πάνω από την Συρία μετά από εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς”.

Στο νότιο τομέα του μετώπου idlib – τα υψίπεδα του Jebel al-Zawiya και την κοιλάδα Al-Gab – υπάρχει συγκέντρωση πρόσθετων δυνάμεων από το στρατό της Συρίας. Αρκετές τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή αυτή ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του Khuras al-Din και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (που απαγορεύεται στη Ρωσική Ομοσπονδία), γεγονός που αποτελεί παραβίαση των ρωσοτουρκικών συμφωνιών της 5ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Με πληροφορίες από: bulgarianmilitary, militaryobservation, SOHR

Από το Blogger.