Πακιστάν: Κύμα οργής από μετά τον βιασμό μιας 5χρονης και μιας γυναίκας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Πακιστάν: Κύμα οργής από μετά τον βιασμό μιας 5χρονης και μιας γυναίκας


 

Ένα 5χρονο κορίτσι, στο νότιο Πακιστάν, έπεσε θύμα βιασμού, τη χτύπησαν στο κεφάλι και την πυρπόλησαν. Πέντε ημέρες αργότερα, στα ανατολικά, έβγαλαν μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της και της επιτέθηκαν σεξουαλικά σε λεωφόρο, μπροστά στα παιδιά της.

Τα δύο περιστατικά- σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο- έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών στο Πακιστάν, μια χώρα που επικρίνεται για την «τοξική κουλτούρα» της σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές επιθέσεις και την παιδική κακοποίηση.

Η 5χρονη απήχθη την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ πήγαινε να αγοράσει μπισκότα στο Καράτσι. Η σορός της βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Συνελήφθησαν περισσότεροι από 20 ύποπτοι και, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας ομολόγησε την απαγωγή και τη δολοφονία του κοριτσιού.

 

Τη βίασαν μπροστά στα παιδιά της

Στη δεύτερη περίπτωση, αργά την περασμένη Τρίτη μια γυναίκα οδηγούσε από τη Λαχόρη προς την πόλη Γκουιρανουάλα. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τα τρία παιδιά της. Όταν έμεινε από βενζίνη, κάλεσε την αστυνομία. Ενώ περίμενε για βοήθεια, δύο άνδρες έσπασαν το παράθυρο του συνοδηγού και έσυραν τη γυναίκα και τα παιδιά της στην άκρη του δρόμου.

Η γυναίκα βιάστηκε πολλαπλές φορές και οι δράστες έκλεψαν την τραπεζική κάρτα της, κοσμήματα και μετρητά. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης, Μοχάμαντ Ουμάρ Σεΐχ φάνηκε να επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα, καθώς αναρωτήθηκε γιατί ταξίδευε μέσα στη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία άνδρα, όπως και γιατί δεν έλεγξε αν είχε επαρκή καύσιμα για το ταξίδι της.

 

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Αρκετοί πολιτικοί, παρουσιαστές και διάσημοι ζήτησαν την απόλυση του αρχηγού της αστυνομίας. «Αν ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός μπορεί ανοιχτά να ρίχνει ευθύνες στο θύμα, φανταστείτε πώς αντιμετωπίζουν οι χαμηλόβαθμοι τα θύματα βιασμού. Για αυτό τον λόγο οι γυναίκες δεν αναφέρουν τα σεξουαλικά εγκλήματα», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Αΐλια Ζεχρά.

Η υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σιρίν Μαζαρί, καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις. «Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει το έγκλημα του βιασμού», υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Μαζικές αντιδράσεις

Μετά τα τελευταία δύο περιστατικά, μαζικά οι χρήστες του Twitter στο Πακιστάν- διάσημοι και μη- ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα. «Δεν μπορούμε να χάνουμε τους νέους μας από τέτοιες αηδιαστικές και απάνθρωπες πράξεις. Η σιωπή συμβάλλει σε αυτό. Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτούς τους δειλούς και αναλάβουμε δράση», έγραψε ο Σαν Μασούντ, μέλος της εθνικής ομάδας κρίκετ.

Από το Blogger.