Ταυτόχρονες πτήσεις γαλλικών & τουρκικών κατασκοπευτικών σε Αιγαίο-Μεσόγειο Δείτε χάρτες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ταυτόχρονες πτήσεις γαλλικών & τουρκικών κατασκοπευτικών σε Αιγαίο-Μεσόγειο Δείτε χάρτες


 

Σήμερα το πρωί ένα γαλλικό υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing C-135FR (735) υλοποίησε αποστολή τύπου AAR νότια του νησιού της Ρόδου, την ίδια στιγμή που ένα άλλο  αντίστοιχο τουρκικό αεροσκάφος Boeing E-7T (13-002) έκανε την ίδια αποστολή επιτήρησης βόρεια της Ρόδου.

 

Σύμφωνα με πηγές, οι Τούρκοι εδώ και πολλές ημέρες έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή των Δωδεκανήσων με πτήσεις “επιτήρησης”, με τις οποίες υλοποιούν την στενή παρακολούθηση των κινήσεων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μια προσπάθεια να καταγράφουν τα πάντα.

 

Οι πτήσεις αυτές υλοποιούνται είτε με επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη είτε με UAV, σε μια σαφή προσπάθεια επίδειξης ισχύος κατά της ελληνικής πλευράς, χωρίς όμως φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Το αντίθετο μάλιστα, αφού όλες αυτές οι προκλήσεις των Τούρκων χαλυβδώνουν ακόμα πιο πολύ το ηθικό των ελληνικών δυνάμεων και ισχυροποιούν την θέληση μας για ισχυρή αποτρεπτική δράση σε οποιαδήποτε πιθανή τουρκική πρόκληση.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, που αφορά την πιθανή συλλογή στοιχείων για την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στα νησιά με προσκόμιση φωτογραφιών, με στόχο την αποστρατικοποίηση των νήσων μας με την βοήθεια του ξένου παράγοντα.  

Την ίδια στιγμή τουρκικά C-130 πετούν καθημερινά για Λιβύη μεταφέροντας όπλα και Τζιχαντιστές στο ανοικτό μέτωπο στην χώρα αυτή.



 

 

Πάντως το σενάριο της τουρκικής επίδειξης δύναμης, επιβεβαιώνει και μεγάλη γαλλική εφημερίδα σήμερα, σχετικά με τις δήθεν τουρκικές έρευνες στην Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με μια πηγή της Le Figaro, η απόσταση μεταξύ του Oruç Reis (σεισμικού ερευνητικού σκάφους που έστειλε η Άγκυρα στην ελληνική ΑΟΖ) και των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν, διασφαλίζει ότι δε θα μπορούσε τεχνικά να επιτραπεί καμία εργασία έρευνας ή γεώτρησης.

 

Η ίδια εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι θα απαιτηθούν πολλά χρόνια για να αξιοποιηθούν αυτά τα κοιτάσματα ούτως ή άλλως. Πρόκειται λοιπόν για σαφέστατη τουρκική επίδειξη ισχύος στην θαλάσσια αυτή περιοχή και όλες οι κινήσεις της Άγκυρας είναι πρωτίστως προσπάθεια άσκησης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής»,τονίζει η εφημερίδα.

Μιλάμε για μία πολιτική που αφορά το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Τούρκο Ναύαρχο Cem Gürdeniz, και στοχεύει στην επέκταση των τουρκικών θαλάσσιων συνόρων, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στη Μαύρη Θάλασσα.

"Αυτό συνεπάγεται αμφισβήτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS, την οποία η Τουρκία δεν έχει υπογράψει) και η οποία ακυρώνει στην πράξη την συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο από την Άγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ η διεθνή κοινότητα στοχοποιεί και την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη",γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι οι οποίοι κατηγορούν την Ελλάδα για στρατικοποίηση του Καστελορίζου, διαθέτουν μια ολόκληρη Ταξιαρχία πεζοναυτών στην περιοχή Φώκαια της Σμύρνης, η οποία διαθέτει δεκάδες αποβατικά πλοία έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή για δράση κατά των ελληνικών νήσων.

Επίσης στα παράλια της Μικράς Ασίας οι Τούρκοι διαθέτουν δεκάδες και εκατοντάδες όπλα καμπύλης τροχιάς καθώς και πυραύλους που καθοδηγούνται με λέιζερ, οι οποίοι έχουν εμβέλεια 70 χλμ, στοχεύοντας και ελληνικά πλοία.

Η όλη στάση της Άγκυρας αυτήν την περίοδο έχει να κάνει κυρίως με το επικείμενο οικονομικό κραχ της τουρκικής οικονομίας, το οποίο θα παρέσερνε το καθεστώς Ερντογάν και την χώρα στην άβυσσο.

Ο Ερντογάν "αγοράζει" χρόνο" για να σώσει το καθεστώς του αλλιώς θα εκδιωχθεί από τους ίδιους του Τούρκους με συνοπτικές διαδικασίες.

 Πηγή  pentapostagma

Από το Blogger.