Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να σπαταλήσει την ευκαιρία που της δίνουμε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να σπαταλήσει την ευκαιρία που της δίνουμε


 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η πηγή των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι «μαξιμαλιστικοί», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και το γεγονός ότι «οι Τουρκοκύπριοι αγνοούνται».

Ο Ερντογάν έκανε ξεκάθαρο στην Ευρωπαία αξιωματούχο ότι η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τον διάλογο από την αρχή, είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και ελπίζει ότι η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα υπονομευθεί για ακόμη μία φορά από τις δράσεις της Ελλάδας.

«Πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την προσφυγική κρίση. Χαιρετίζω την έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

 

Πηγή: Daily Sabah 


Από το Blogger.