Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα στείλουμε και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα στείλουμε και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα


 

Η Τουρκία θα στείλει ένα δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα για να ξεκινήσει εργασίες, όπως ανέφερε σήμερα ο Φατίχ Ντονμέζ, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή, που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι το πλωτό γεωτρύπανο Κανουνί, του οποίου οι εργασίες προετοιμασίας συνεχίζονται, θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως έγραψε στο Twitter.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κανουνί θα υποστηρίξει το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, το οποίο βρήκε το πεδίο των 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σχεδόν 100 ναυτικά μίλια βορείως της τουρκικής ακτής.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν το Κανουνί θα εργαστεί στο ίδιο πεδίο όπως το Φατίχ. Το Κανουνί βρίσκεται σήμερα στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Αντάλιας (Αττάλειας) της νότιας Τουρκίας, όπως δείχνουν τα δεδομένα εντοπισμού πλοίων της υπηρεσίας Refinitiv.

Σημειώνεται ότι οι ανάγκες της Τουρκίας σε ενέργεια καλύπτονται επί του παρόντος σχεδόν όλες από τις εισαγωγές και οποιαδήποτε ανακάλυψη θα βοηθήσει τη χώρα να μειώσει το τρέχον έλλειμμά της, γράφει το Reuters.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ντονμέζ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι θα βρεθεί περισσότερο φυσικό αέριο καθώς οι γεωτρήσεις συνεχίζονται βαθύτερα κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Τουρκία ελπίζει να ανακοινώσει τα νέα ευρήματα τον Οκτώβριο.

Από το Blogger.