Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις


 

Αναλυτική επιστολή, στην οποία περιγράφει τις ενέργειες της Τουρκίας, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την εν λόγω επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και θα την επιδώσει προσωπικά στον κ. Γκουτέρες.

Ο Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο «τραπέζι» θα τεθεί και ο ρόλος του ΟΗΕ στις εν λόγω συζητήσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα ένα νέο μήνυμα στην Άγκυρα, υπογραμμίζοντας πως «σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις».

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Γιάνγκ Γιετσί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το Blogger.