Οι σωφρονιστικοί «απασφάλισαν»: Οι φυλακές δεν… κουμαντάρονται με πολιτικές φιοριτούρες, αλαζονεία και δημόσιες σχέσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Οι σωφρονιστικοί «απασφάλισαν»: Οι φυλακές δεν… κουμαντάρονται με πολιτικές φιοριτούρες, αλαζονεία και δημόσιες σχέσεις


 

Την ώρα που Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση «τρώγονται» για τις φυλακές της χώρας, για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές και το τι μέλλει γενέσθαι, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με παρέμβασή της επιχειρεί να «ρίξει φως» στις συνθήκες που βιώνουν μέσα στις φυλακές εργαζόμενοι και κρατούμενοι και να «αποκρούσει» τα όσα προσάπτονται στον κλάδο της, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα.

Από τη μια τα «πανηγύρια» για τις επιτυχίες με τα διάφορα ευρήματα στους ελέγχους που γίνονται στα σωφρονιστικά ιδρύματα και από την άλλη πυρά και κριτικές, με την ΟΣΥΕ να κάνει λόγο για «αδιέξοδο διάλογο που δίκην εκκρεμούς κινείται μεταξύ αλαζονείας, υπεροψίας, έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων και στοιχειώδους αυτοκριτικής διάθεσης».

«Έρευνες  στις φυλακές γίνονταν  πάντα. Όταν επί προηγούμενης Κυβέρνησης κατάσχονταν διάφορα παράνομα αντικείμενα οι φυλακές χαρακτηρίζονταν ξέφραγο αμπέλι. Τώρα η όποια κατάσχεση παρουσιάζεται ως επιτυχία και των όπλων στην φυλακή της Κέρκυρας ως αποφυγή αιματοχυσίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και στηλιτεύουν την απουσία της Πολιτείας στην παροχή των προβλεπόμενων και απαραίτητων για την διαβίωση των κρατουμένων.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ στέλνει το μήνυμα σε όλες τις πλευρές ότι οι φυλακές χρειάζονται διοίκηση με έργα και όχι «με πολιτικές φιοριτούρες, βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά  τρικ», όπως αναφέρεται, με αξιοκρατία και με κατανόηση των προβλημάτων.

Με την υπερσυμφόρηση να έχει χτυπήσει από καιρό «κόκκινο» και τον αριθμό των κρατουμένων οσονούπω να καταγράφει νέο ρεκόρ, η ΟΣΥΕ αναφέρει μόνο μερικά από τα όσα δεν κάνει το Δημόσιο:

«Με την παροχή no name και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων καλλωπισμού και υγιεινής για τους κρατουμένους. Με απολυμάνσεις παρωδία που τόσο πολύ απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Αλήθεια πόσες πιστώσεις έχουν διατεθεί τα τελευταία χρόνια για τον ελαιοχρωματισμό έστω των κελιών κάθε φυλακής; Πότε και σε ποια φυλακή βάφτηκε το τελευταίο κελί με δαπάνη του δημοσίου; Είναι άξια συγχαρητηρίων η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος για την προσφορά 11500 στρωμάτων αλλά πόσοι κρατούμενοι πρέπει να κοιμηθούν σε ένα στρώμα και σε ποια κατάσταση πρέπει να περιέλθει αυτό μέχρι να αντικατασταθεί; Πότε θα μιλήσουμε ειλικρινά για όλα και όχι μόνο για τα λίγα που βολεύουν;»

Και καταλήγει με τον πολύ εμφατικό τρόπο: «Ζητάμε αυτοσυγκράτηση και ειλικρινή διάλογο επί της ουσίας. Ούτε οι άκριτες κριτικές, ούτε οι αδικαιολόγητοι πανηγυρισμοί επιτρέπονται. Αν συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί, τότε πολύ σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος:

ΟΣΥΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Blogger.