Κορβέτες φορείς πυραύλων cruise Kalibr προτείνει η Ρωσία στην Ελλάδα: Οικονομικές και με τεράστια δύναμη πυρός - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Κορβέτες φορείς πυραύλων cruise Kalibr προτείνει η Ρωσία στην Ελλάδα: Οικονομικές και με τεράστια δύναμη πυρός


Την ναυπήγηση μιας σειρά πλοίων που θα βασίζονται στην stealth σχεδίασης κλάση Buyan-M (Project 21631) εξοπλισμισμένα με πυραύλους cruise Kalibr, αλλά και ισχυρό α/α εξοπλισμό, όπως και βλήματα κατα σκαφών επιφανείας θα προτείνει η Ρωσία να προμηθευτεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να καταφέρει να εκσυγχρονίσει τον απαρχαιωμένο Στόλο των κύριων σκαφών επιφανείας με χαμηλό κόστος!

Τα νυν πλοία, κορβέτες εκτοπίσματος 1047 τόνων αποδείχθηκαν, από τα οποία παραγγέλθηκαν άλλα έξι σκάφη (βλέπε ανακοίνωση του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού) αποδείχθηκαν πολύ ικανά και αξιόπλοα σκάφη.

Οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν προχώρησαν καθώς το ΠΝ ήθελε μεγάλα σκάφη, με αποτέλεσμα τώρα έχει εμπλακεί σε ατέρμονες συζητήσεις για συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ για τις φρεγάτες Belh@rra, αφού πρώτα οι Γάλλοι για ανεξήγητους λόγους, «αυτορπιλίστηκαν» στην υπόθεση των FREMM.

Η Μόσχα θέλει να συμμετάσχει στο εξοπλιστικό πακέτο που προτίθεται να ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση και το έχει ήδη κοινοποιήσει αυτό: 

«Όλα τα ρωσικά όπλα είναι διαθέσιμα εάν το θελήσετε».

Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι της ROSTEC στον γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α.), ο οποίος βρέθηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ «ARMYA 2020», στη Μόσχα, κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, του γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με Ρώσους αξιωματούχους και  ξεναγήθηκε σε περίπτερα εταιριών της Αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίες συμμετείχαν στην διεθνή στρατιωτική έκθεση της Μόσχας.

Μάλιστα, ο Έλληνας αντιπτέραρχος έτυχε θερμής υποδοχής και έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπ. Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος με Ρώσους αξιωματούχους της ROSTEC του ανακοινώθηκε «η Ρωσία είναι διατεθειμένη να προσφέρει οποιοδήποτε όπλο στην Ελλάδα και χωρίς κανένα περιορισμό».

Οι Ρώσοι για το ελληνικό Ναυτικό θα προτείνουν μία ναυπήγηση 1800 τόνων που θα ναυπηγηθεί στην Ελλάδα με τεχνογνωσία από τα ναυπηγεία «Zelenodolsk».

 

δειτε περισσοτερα  ΠΗΓΗ

 

Από το Blogger.