«Βυθίστε το Oruc Reis αν περάσει τα 12 ναυτικά μίλια» λέει ο Π.Κουρουμπλής


 Να βυθιστεί το Oruc Reis σε περίπτωση που περάσει τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε η Αθήνα πρέπει να στείλει σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων ενώ, διαφοροποιούμενος από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που το Oruc Reis περάσει τα 12 μίλια θα πρέπει να βυθιστεί.

«Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία».

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς, όπως, είπε η απόσυρση του Oruc Reis έγινε ενόψει της Συνόδου Κορυφής και της συζήτησης για τις κυρώσεις.

«Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια