UEFA: Προκριματικά… φωτιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

UEFA: Προκριματικά… φωτιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο!


Η κλήρωση με Κύπριους και Ελβετούς, αλλά και η πιθανότητα «μάχης» με Κροάτες-Σέρβους, καθιστά αναγκαίες τις προκρίσεις των Ελληνικών συλλόγων για να αναρριχηθεί η χώρα μας στο UEFA ranking!

Οι κληρώσεις των προκριματικών σε Europa League κυρίως αλλά ίσως και σε Champions League, έβγαλαν… λαβράκι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο! Το οποίο είτε θα μας «χορτάσει» είτε θα μας «κάτσει στο λαιμό»! Βλέπετε οι χώρες προέλευσης των αντιπάλων των ομάδων μας, είναι ακριβώς αυτές με τις οποίες δίνουμε «μάχη» για να ανέβουμε και πάλι στη βαθμολογία της UEFA!

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η Κύπρος με 25.250 βαθμούς είναι στη 14η θέση. Ακολουθεί η Δανία με 24.500, η Σερβία με 22.750.Στην 17η θέση είναι η Ελβετία με 21.860 και μία θέση πιο κάτω η Ελλάδα με 21.200. 19η η Κροατία με 20.675 και τέλος 20η η Τσεχία με 20.100.

Αυτόματα λοιπόν, οι δεδομένες κόντρες του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού από την Κύπρο για τον β’ προκριματικό του Europa League και της ΑΕΚ με την Ελβετική Σεντ Γκάλεν για τον γ’ προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης, έχουν χαρακτήρα ντέρμπι για το σύνολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Πέρα απ’ αυτές τις αναμετρήσεις, αν με το καλό έρθουν προκρίσεις των συλλόγων της χώρας μας, η πιθανότητα νέων… ντέρμπι με ομάδες χωρών που είναι πολύ κοντά μας (πάνω ή κάτω) είναι μεγάλη. Ο Άρης αν περάσει την Κόλος Κοβαλίβκα, στον γ’ προκριματικό του Europa League θα κοντραριστεί με την Ριέκα απ’ την Κροατία!

Στο Champions League τώρα, ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει την αντίπαλό του, η οποία θα προκύψει απ’ το ματς Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας. Είτε περάσουν οι Κύπριοι είτε οι Σέρβοι, η ανάγκη του Ελληνικού ποδοσφαίρου για να βρεθεί ο Πρωταθλητής στο Champions League είναι τεράστια!

Το θέμα φυσικά δεν είναι απλά οι βαθμοί που θα φέρουν οι σύλλογοί μας και το γεγονός πως θα συνεχίσουν στις διοργανώσεις που παίρνουν μέρος, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν στερήσει τους βαθμούς απ’ τις χώρες προέλευσης των αντιπάλων και κυρίως θα τις αφήσουν με μία εκπρόσωπο λιγότερη που είναι και το σημαντικότερο!

 

Από το Blogger.