Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στέλνουν δυνάμεις στα σύνορα με το Καραμπάχ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στέλνουν δυνάμεις στα σύνορα με το Καραμπάχ


 

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να αναπτύξουν μονάδες από τις επίγειες δυνάμεις τους στα σύνορα με τις εμπόλεμες περιοχές στο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων είναι μια κόκκινη γραμμή».

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Φρουρών, Μοχάμεντ Πακπούρ, δήλωσε: «Ο στόχος της ανάπτυξης των δυνάμεων είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων του Ιράν και η διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών χωρών, αλλά οποιαδήποτε γεωπολιτική αλλαγή στα σύνορα είναι μια κόκκινη γραμμή για το Ιράν».

 

«Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε κατοχή και επιθετικότητα, και τασσόμαστε υπέρ της απελευθέρωσης του Καραμπάχ από την αρχή».

Ο Παπκούρ τόνισε, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας επιθεώρησης των παραμεθόριων περιοχών στην επαρχία Khoda Afrin, ότι οι δυνάμεις της Φρουράς παρακολούθησαν τις εξελίξεις στα σύνορα από τη στιγμή που ξέσπασαν οι συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ.

 

Είναι αυτές οι εξελίξεις που οδηγούν στην ενίσχυση της παρουσίας στρατιωτικών μονάδων των Φρουρών του Ιράν, εξήγησε ο ίδιος.

Πηγή: almasdarnews

Από το Blogger.