Νέες ενισχύσεις Σύρων μισθοφόρων στο Αζερμπαϊτζάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Νέες ενισχύσεις Σύρων μισθοφόρων στο Αζερμπαϊτζάν


 

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) συνεχίζει να παρακολουθεί τη μεταφορά μισθοφόρων από την τουρκική κυβέρνηση στο Αζερμπαϊτζάν. Μια νέα παρτίδα 300 μαχητών έχει φτάσει τις τελευταίες ώρες και ημέρες στο Μπακού. “Η Τουρκία εξακολουθεί να αγωνίζεται στρατολογώντας μαχητές για να τους στείλει σε μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς μεγάλο μέρος των μαχητών αρνείται να πολεμήσει παράλληλα με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν λόγω του” σεχταριστικού “παράγοντα, αλλά και λόγω των βαριών ανθρώπινων απωλειών που υπέστησαν.

Από εκείνους τους μαχητές που έφτασαν στο Αζερμπαϊτζάν δεν γνώριζαν καν ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ανήκουν στη σιιτική κοινότητα, η οποία τους ώθησε να επιστρέψουν στη Συρία.  Με την άφιξη μιας νέας παρτίδας μαχητών, ο αριθμός των Συριακών μαχητών που έχουν μεταφερθεί στο Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αυξήθηκε σε 2.350 τουλάχιστον, εκ των οποίων 320 επέστρεψαν αφού παρατήρησαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών οφειλών τους. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει τεκμηριώσει το θάνατο τουλάχιστον 29 μισθοφόρων μαχητών στις μάχες μαζί με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο τους ενάντια στις Αρμενικές δυνάμεις στην επαρχία Ναγκόρνο-Καραμπάχ, από τους οποίους μεταφέρθηκαν 15 στη Συρία.

Κατά συνέπεια, ο συνολικός αριθμός των νεκρών μεταξύ των τουρκικών υποστηριζόμενων παρατάξεων από τότε που η τουρκική κυβέρνηση τους έστειλε στις πρώτες γραμμές, στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 217 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 138 μαχητών των οποίων τα πτώματα μεταφέρθηκαν στη Συρία, ενώ τα υπόλοιπα σώματα παρέμειναν Αζερμπαϊτζάν.

Με πληροφορίες από: anfenglishmobile, SOHR

Από το Blogger.