Νέα NAVTEX οι Τούρκοι πλησιάζουν την Κρήτη! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Νέα NAVTEX οι Τούρκοι πλησιάζουν την Κρήτη!


 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου και ως "απάντηση" θα λέγαμε στην ελληνική αλλά και στον απόηχο των δηλώσεων Χρυσοχοϊδη, περί “εθνικισμού των 12 ν.μ”, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε ανακοίνωση για παράταση των ερευνών που πραγματοποιεί το Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα NAVTEX έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και αφορά επίσης τα πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Όπως φαίνεται από τα στίγματα, οι Τούρκοι έχουν φθάσει στη Ρόδο πλέον, μετακινούμενοι δυτικά και πλησιάζοντας πλέον την Κρήτη. Παρόλα αυτά ακόμη βρίσκονται στο όριο του 28ου μεσημβρινού.

Η περιοχή είναι η αποτύπωση σε χάρτη των δηλώσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι έχει μιλήσει και για αποστολή γεωτρύπανου.

Η προηγούμενη οδηγία που είχε εκδώσει ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας είχε ισχύ μέχρι την 27η Οκτωβρίου.

Στο χάρτη η πορείες του Oruc Reis όπως καταγράφηκαν στο marinetraffic.com.

 

Νωρίτερα, στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Η προαναγγελία των εν λόγω ασκήσεων έρχεται λίγο μετά τη δημόσια δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου).





Από το Blogger.