Τα τουρκικά UAV Bayraktar TB2 αιχμή του δόρατος της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη και Αρτσάχ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τα τουρκικά UAV Bayraktar TB2 αιχμή του δόρατος της Τουρκίας σε Συρία, Λιβύη και Αρτσάχ


 

Το τούρκικο UAV Bayraktar TB2, που δημιουργήθηκε από τον Boykor Makina, είναι μια τροποποίηση του Bayraktar Block B και ανήκει στην κατηγορία των τακτικών UAV μεσαίου υψομέτρου με μεγάλη διάρκεια πτήσης.

Το Bayraktar TB2 από τα οποία η Τουρκία διαθέτει σε υπηρεσία 93, διαθέτει προηγμένα συστήματα λογισμικού και ελέγχου, ενώ έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην κατηγορία του μετά τη διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2014 σε υψόμετρο 8 χλμ. Η διάρκεια της πτήσης ήταν 24 ώρες και 34 λεπτά.

Παρόλο που τα UAV Bayraktar TB2 κατασκευάζονται από μια τουρκική εταιρεία, δεν θα σήμαινε τίποτα χωρίς το σύστημα  πυραύλων Hornet, το οποίο αναπτύχθηκε και παραδόθηκε στους Τούρκους από τη βρετανική εταιρεία EDO MBM Technology.

Αυτή η εταιρεία ανήκει πλέον στον αμερικανικό γίγαντα L3 Harris, τον έκτο μεγαλύτερο αμυντικό κολοσσό στον κόσμο.

Οι L3 Harris και οι "έξυπνοι πυλώνες" εξωτερικών βομβών και πυραύλων που παράγει χρησιμοποιούνται σε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II, F-22 Raptor, F / A-18E / F Super Hornet, F-15E Strike Eagle, F-16 Fighting Falcon, Τα τύμπανα P-8A Poseidon και MQ-9 Reaper.

Τον Μάιο όμως του 2020, το  Anadolu ανέφερε όμως ότι "ο στρατός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατά των παράνομων ένοπλων σχηματισμών του Χαφτάρ κατέστρεψε εννέα ρωσικά πυραυλικά συστήματα "Pantsir ".

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τουρκικά Bayraktar TB2 UAV, κατέστρεψε δεκάδες συστήματα αεράμυνας 9K33 Osa και 9K35 Strela-10 στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

“Η μαζική χρήση των UAV  που αφορά την αεροπορική υπεροχή και την πλήρη καταστολή των εχθρικών συστημάτων εναέριας άμυνας, έχει γίνει το πιο χαρακτηριστικό στυλ του τουρκικού στρατού στις μάχες σε Idlib, Λιβύη και τώρα το Ναγκόρνο”, δηλώνει αμυντικός αναλυτής.



Από το Blogger.