ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Πρώτο «διπλό» με «δήμιο» Χασάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Πρώτο «διπλό» με «δήμιο» Χασάν

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό» στην φετινή σεζόν, καθώς επιβλήθηκαν 2-0 των Κρητικών στο Ηράκλειο με τον Αχμέντ Χασάν να πληγώνει για μία ακόμα φορά τους «ασπρόμαυρους» - Ο Μασούρας «κλείδωσε» το «τρίποντο» έπειτα από ασίστ του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε στο «Γεντί Κουλέ» με στόχο την πρώτη νίκη μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης», ούτως ώστε να πάει με τον καλύτερο τρόπο στην διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και να πιάσει στην πρώτη θέση τον Άρη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω της αναβολής του ντέρμπι με την ΑΕΚ για κορονοϊό.

Από την άλλη, οι Κρητικοί αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη στην έδρα τους, αλλά και την δεύτερη μετά την 2η αγωνιστική όπου είχαν επικρατήσει της Λαμίας στο «Αθ. Διάκος» της πόλης της Φθιώτιδας. Αυτό έδειχνε την μεγάλη ανάγκη που είχαν και οι δύο «μονομάχοι» για τη νίκη και το «τρίποντο».

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έκανε την… δουλειά, έφυγε από το Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς στις… αποσκευές του, χτυπώντας με τον… δήμιο του ΟΦΗ, μια και ο Αχμέντ Χασάν άνοιξε το σκορ στο 53’ για τους Πειραιώτες, σημειώνοντας το 6οπ του τέρμα απέναντι στους Κρητικούς. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας» κλείδωσαν τη νίκη στο 80’ με τον Μασούρα, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Φορτούνη.

Η σκακιέρα των προπονητών

OFIOlympiacosEnde

Με πολλά πρόσωπα στην άμυνα παρουσίασε τον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος. Συγκεκριμένα, στο 5-4-1 ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στα δεξιά κινήθηκε ο Ουές και ο Κοροβέσης στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Διαμαντής, Σελίμοβιτς και Λυμπεράκης. Πιο μπροστά τους βρέθηκαν οι Σακόρ και Μεγιάδο, με τους Στάρτζεον και Μπαλογιάννη να κινούνται στις δύο άκρες. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιάννου.

OlympiacosEndekada08

Στην αντίπερα… όχθη, ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε σύστημα με δύο μέσους, αλλά και νέα πρόσωπα. Στο 4-2-3-1 που προτίμησε ο Πορτογάλος, ο Σα ήταν στον «άσο», με τους Ραφίνια και Χολέμπας στα άκρα. Οι Σισέ και Σεμέδο παρέμειναν στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά και Καμαρά ήταν δίδυμο στα χαφ, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικό, οι Μασούρας και Μπρούμα στις δύο πτέρυγες και ο Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικός ρυθμός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τους διαδρόμους προς τις αντίπαλες περιοχές. Η πρώτη επικίνδυνη… επίσκεψη ήταν για τον Ολυμπιακό, μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Εμβιλά να κάνει το σουτ, αλλά ο Βάτερμαν μπλόκαρε, ενώ στο 12’ το σουτ του Χασάν πέρασε άουτ.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση, μια και στο επόμενο λεπτό ο Γιάννου έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Ουές έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Έλληνας άσος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καθώς χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και απομακρύνθηκε. Μάλιστα στο 18’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα καλή ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το φάουλ, στα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες θέλησαν να αντιδράσουν και μέσα σε δύο λεπτά έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 22’ ο Βάτερμαν έδιωξε με την γροθιές το φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων» έδιωξε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Χασάν από το κόρνερ του Γάλλου μεσοεπιθετικού.

 

 

Από το Blogger.