Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη κι όπως να ‘ναι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη κι όπως να ‘ναι

 Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη κι όπως να ‘ναι (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης: Το «τριφύλλι» με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27’, με τη βοήθεια του VAR, πήρε τη δεύτερη σερί νίκη του και πρώτη στο ΟΑΚΑ. Κακός ο Παναθηναϊκός, ανούσιος ο Απόλλων. Με δέκα λόγω αποβολής του Μολό στο 90’ τελείωσαν οι «πράσινοι».

Στο σημείο που βρισκόταν ο Παναθηναϊκός μετά και την γκέλα με τον Βόλο, έψαχνε απεγνωσμένα νίκες.

Έκανε σεφτέ στη Λαμία και σήμερα δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη η γκέλα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, λοιπόν, νίκησε 1-0 με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27’ κι αφού χρειάστηκε η βοήθεια του VAR και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του και πρώτη στο ΟΑΚΑ σε τρία ματς. Όσο για την εμφάνιση; Δεν βλεπόταν. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Νίκη να είναι κι όπως να ‘ναι.

 Ο Απόλλων έπειτα από τη νίκη στο πρώτο του ματς με την ΑΕΛ, έχει τέσσερις σερί ήττες, αλλά στο ΟΑΚΑ έδειξε καλά στοιχεία. Ήταν συμπαγής, στο δεύτερο 45λεπτο, είχε τον έλεγχο, ωστόσο, του έλειψε η τελική πάσα για να εκτελέσει και να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός, λόγω της απουσίας του Σάντσες, είχε δεξί μπακ τον Μολό! Μπροστά του ήταν ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Σαβιέρ και στην επίθεση οι Μακέντα, Καρλίτος. Στα χαφ ο Μαουρίσιο με τον Αλεξανδρόπουλο, αφού ο Κουρμπέλης επίσης ήταν τιμωρημένος. Αριστερό μπακ ο Ζαγαρίτης, στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας και στο τέρμα ο Διούδης.

Ο Απόλλων παρατάχθηκε με 3-4-3 κι όταν αμυνόταν η διάταξη ήταν 5-4-1. Ο Βέρχουλστ στο τέρμα, δεξί στόπερ ο Ντομίνγκεζ, αριστερό ο Μπρούσιτς και στο κέντρο ο Λισγάρας. Στα χαφ Σλίβκα, Φατιόν, δεξί μπακ χαφ ο Τσαμπούρης κι αριστερό ο Μπαξεβανίδης. Οι Μπεντινέλι, Φερνάντεθ ήταν πίσω από τον Τσιλούλη.

Πέναλτι με VAR και 1-0

Ο Παναθηναϊκός βρήκε μία συμπαγής ομάδα απέναντί του και δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τα άκρα, ενώ και στον άξονα δεν υπήρχαν χώροι. Ο Απόλλων από λάθος του Αλεξανδρόπουλου, σκόραρε στο 12’ με τον Μπεντινέλι, αλλά το τέρμα σωστά ακυρώθηκε, αφού ο σκόρερ τράβηξε από την φανέλα τον Σένκεφεντ.

Στο 23’ ο Μαουρίσιο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να δημιουργήσει, άνοιξε δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπρούσιτς, απέκρουσε ο Βέχουλστ ενστικτωδώς σώνοντας το αυτογκόλ και στη συνέχεια κεφαλιά του Μαουρίσιο βρήκε το δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ! Ο Κουμπαράκης, όμως, κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση και έκρινε ότι ο Μπρούσιτς βρήκε τη μπάλα με το αριστερό χέρι. Όντως ο στόπερ του Απόλλωνα φάνηκε να τη βρίσκει με το χέρι, δόθηκε πέναλτι και στο 27’ ο Χατζηγιοβάνης έστειλε τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία κι άνοιξε το σκορ.

Ευκαιρία ο Απόλλων

Στο 29’ ο Απόλλων Σμύρνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο Διούδης.

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» είχε την κατοχή, ωστόσο, δεν έβρισκε χώρους. Δεν υπήρχε κίνηση, ατομική ενέργεια και δεν έγινε άλλη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ούτε ο Απόλλων, όμως, μπορούσε να απειλήσει.

Φλύαρος ο Απόλλων, κράτησε ο ΠΑΟ

Ο Παράσχος με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε στην κορυφή τον Ιωαννίδη και δεξιά τον Τσιλούλη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και είχαν κατοχή μπάλας 57% στο δεύτερο μέρος. Αλλά ήταν φλύαροι. Στο 50’ σουτ του Μπεντινέλι στο ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει φάση σε ροή αγώνα. Την βρήκε από στημένη φάση στο 64’. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ, πήρε την κεφαλιά ο Σένκεφελντ, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 78’ πάλι από κόρνερ του Μυτιληνιού εξτρέμ κεφαλιά του Καρλίτος έφυγε άουτ. Στο μεταξύ ο Μπόλονι πέρασε αριστερά τον Αϊτόρ και τον Βιγιαφάνιες δεκάρι (για λίγο ήταν ο Σαβιέρ πίσω από τον Καρλίτος).

Κόκκινη κι ευκαιρία

Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μολό (η πρώτη ήταν στο 57’) για φάουλ στον Σλίβκα και ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Στην εξέλιξη της φάσης εκτελέστηκε το φάουλ και ο Λισγάρας έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77’ Καραγιάννης), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (57’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ (77’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (73’ Αϊτόρ), Καρλίτος.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (81’ Λαγός), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ (46’ Ιωαννίδης), Τσαμπούρης, Τσιλούλης, Φατιόν (74’ Κολ).

 

Από το Blogger.