ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις απέτυχαν και γι’ αυτό πιθανότατα θα έχουμε και τρίτο «κύμα» το 2021 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις απέτυχαν και γι’ αυτό πιθανότατα θα έχουμε και τρίτο «κύμα» το 2021

 

Την τρομακτική εκτίμηση ότι στις αρχές του 2021 θα αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας σε περίπτωση που επαναληφθεί η αποτυχία -σύμφωνα με τον ίδιο- των κυβερνήσεων να κάνουν αυτό που χρειαζόταν, εξέφρασε ο ειδικός για την COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

«Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικές εφημερίδες ο Βρετανός Ντέιβιντ Νάμπαρο και συνέχισε τονίζοντας πως αν τώρα που διανύουμε το δεύτερο κύμα δεν δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ευρώπη υπήρξε μια ύφεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ωστόσο τώρα καταγράφεται και πάλι μια ανοδική τάση, με την Γερμανία και τη Γαλλία μα βλέπουν τα κρούσματά να αυξάνονται και για τις δύο μαζί κατά 33.000, ενώ η Ελβετία και η Αυστρία καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα.

Ο Νάμπαρο έκανε αναφορά στην κίνηση της Ελβετίας να επιτρέψει το σκι –με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τελεφερίκ- την ώρα που άλλα κράτη στις Άλπεις όπως η Αυστρία έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα. «Όταν τα ποσοστά των λοιμώξεων πέσουν, και θα πέσουν, τότε μπορούμε να είμαστε όσο ελεύθεροι θέλουμε, αλλά τώρα; Πρέπει να είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα; Υπό ποιες συνθήκες;» δήλωσε.

Νίκος Καπραβέλος: «Η κατάσταση είναι απελπιστική»

Την ίδια εκτίμηση αναφορικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας εξέφρασε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, απευθύνοντας παράλληλα δραματική έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως οι εντατικές έχουν γεμίσει. «Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα» ανέφερε.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για τρίτο κύμα πανδημίας στις αρχές του 2021. «Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε.



 

Από το Blogger.