Ο Μαγιορκίνης «αδειάζει» την κυβέρνηση: Δεν εισηγηθήκαμε απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο Μαγιορκίνης «αδειάζει» την κυβέρνηση: Δεν εισηγηθήκαμε απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων (βίντεο)

 Ο Γ.Μαγιορκίνης «αδειάζει» την κυβέρνηση: Δεν εισηγηθήκαμε απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων (βίντεο)

Εκθέτει την κυβέρνηση ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό υποστήριξε πως δεν ήταν απόφαση της επιτροπής η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων.

Ο ίδιος αποφεύγοντας να πάρει θέση για το μείζον ζήτημα των τελευταίων ημερών υπογράμμισε μόνο ότι: 

«η επιτροπή τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στη φάση αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου όπως τώρα.

Τα υπόλοιπα αφορούν τις αποφάσεις της πολιτείας», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται ότι το θέμα της απαγόρευσης συναθροίσεων σε όλη τη χώρα από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, μετά την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης σε σχέση με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι δηλώσεις του Μαγιορκίνη έρχονται σε αντίθεση με την κυβέρνηση που είχε υποστηρίξει πως η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων βασίστηκε σε γνωμάτευση της επιτροπής. 

Με λίγα λόγια η επιτροπή απεύθυνε για γενική οδηγία, την οποία η κυβέρνηση ερμήνευσε κατά το δοκούν, δηλαδή με την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 4 ατόμων, καθώς έτσι θεώρησε τον συνωστισμό: Ότι ξεκινά από τα 4 άτομα και πάνω.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της αστυνομίας βασίστηκε μεταξύ άλλων στην «από 4.11.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19». Όπως όμως ξεκαθάρισε ο κ .Μαγιορκίνης η επιτροπή τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός γενικά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Επίσης όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό ατόμων συνάθροισης (4), ο καθηγητής Ιατρικής δεν απάντησε από πού προκύπτει.

Δείτε στο 18ο λεπτό την απάντηση του Μαγιορκίνη:

 

 

Η απόφαση της Αστυνομίας: 


Από το Blogger.