Το Ισραήλ εγγυητής της ασφάλειας της Κύπρου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Το Ισραήλ εγγυητής της ασφάλειας της Κύπρου

 

Ανακοίνωση-''βόμβα'' από την Ισραηλινή ΠΑ


Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, το Ισραήλ σιωπηρά, αλλά δυναμικά, στέλνει διαρκώς μηνύματα προς την Άγκυρα.

Η επόμενη σύγκρουση όπως όλα δείχνουν θα λάβει χώρα στην Α. Μεσόγειο. Αθήνα-Τελ Αβίβ- Λευκωσία και Κάιρο συνασπίζονται κατά των τουρκικών διεκδικήσεων.

Οι ασκήσει είναι συνεχείς, ενώ και σε διπλωμτικό επίπεδο πλέον έχουμε την απόλυτη μάχη. Από την άλλη, έχουμε τον άξονα Τουρκίας, Κατάρ και Πακιστάν! Η Άγκυρα έβαλε στο παιχνίδι και το Ισλαμαμπάντ πλέον, με ασκήσεις των ΠΝ μεταξύ των δύο χωρών να είναι γεγονός.  

Πριν λίγα 24ωρα ειδικές δυνάμεις και μαχητικά του Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο, όπου έκαναν ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά.  

Ο επίσημος ιστότοπος της Ισραηλινής ΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα τα σενάρια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της άσκησης ''ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ''.

Σύμφωνα με αυτά, υπήρχε προσομοίωση επίθεσης κατά του νησιού. Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, από την μία ήθελαν να δοκιμάσουν τα μαχητικά τους και από την άλλη να γίνει ένα τεστ για την κυπριακή αεράμυνα. Εξάλλου σύμφωνα με το σενάριο, η ''επίθεση'' στο νησί έγινε με F-16 και όχι με F-35 Adir, τα οποία επίσης συμμετείχαν στην άσκηση.

Με λίγα λόγια από την στιγμή που η Τουρκία έχει μαχητικά F-16, οι Κύπριοι αδελφοί ''δοκίμασαν'' τα όπλα τους πάνω σε αυτά τα μαχητικά.

Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί: ''Στην άσκηση υπήρχαν διάφορα σενάρια. Εναέριος ανεφοδιασμός, αποστολές επίθεσης, αποφυγή του εχθρού και προσγείωση έκτακτης ανάγκης. Για να προσομοιώσουμε πραγματικές καταστάσεις, μαχητικά πέταξαν για να ''επιτεθούν στο νησί'' αλλά και για να το ''υπερασπιστούν''. Πρόκειται για μια σημαντική άσκηση για την Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία, καθώς δεν εκπαιδεύονται συνήθως με μαχητικά αεροσκάφη ".

Ο IDF προσομοιάζει το έδαφος της Κύπρου και για την μάχη που δίνει κατά της Χαμάς, αλλά και για το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης με την Χεζμπολάχ. Ταυτόχρονα όμως στέλνει μήνυμα και στην Τουρκία, δηλώνοντας παρών στις εξελίξεις.

Από το Blogger.