Βγήκαν τα τρακτέρ στην Δανία - Οργή εκτροφέων για τα μινκ: «Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν σέβεστε το Σύνταγμα» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Βγήκαν τα τρακτέρ στην Δανία - Οργή εκτροφέων για τα μινκ: «Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν σέβεστε το Σύνταγμα»

 Βγήκαν τα τρακτέρ στην Δανία - Οργή εκτροφέων για τα μινκ: «Με τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν σέβεστε το Σύνταγμα»

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα το Σάββατο, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.



 

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς. Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα που με την αιτία των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν γίνεται σεβασμό του Συντάγματος.

 

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη.


Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.


Από το Blogger.