Χαμός από επίθεση χάκερ στη Βρετανία - Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα αθλητών

 Μαζική κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες -Φόβοι για χτύπημα χάκερς  | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Eπίθεση χάκερ, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Αγγλία, στοχεύει σε εκατοντάδες αστέρες της μπάλας και διασημότητες, έχει συγκλονίσει τον βρετανικό αθλητικό κόσμο. Σύμφωνα με την Daily Mail, τουλάχιστον τέσσερις Βρετανίδες αθλήτριες είδαν γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο στον κυβερνοχώρο μετά την επίθεση που πλήττει εκατοντάδες συναδέλφους τους και καλλιτέχνες. Σε μία από τις αθλήτριες, λέγεται ότι της έκλεψαν περισσότερα από 100 ιδιωτικά μηνύματα από το iCloud. Τα ονόματα των αθλητριών δεν έχουν αποκαλυφθεί, ενώ αυτές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας αθλητών που έχουν υποστεί παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sporrt.

Πολλά βίντεο και εικόνες που έχουν κλαπεί από τα smartphone τους έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Οι εν λόγω αθλητές δήλωσαν ότι θέλουν να αναλάβουν δράση για τη σοβαρή παραβίαση.

Επίθεση δέχθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή τονίζοντας ότι πρόκειται για «εξελιγμένη επιχείρηση από οργανωμένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο», αλλά επί του παρόντος δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Τα κανάλια του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου της ιστοσελίδας, δεν επηρεάστηκαν. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε στη συνέχεια. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι άρρωστοι. Έχουμε δει μερικές πολύ δυσάρεστες περιπτώσεις, τα θύματα αυτής της παραβίασης εκβιάστηκαν. Αλλά δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις την κατάσταση και να τους κυνηγήσεις. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αφαιρέσεις φωτογραφίες και βίντεο από το διαδίκτυο», είπε μάνατζερ ενός από τα θύματα μιλώντας στους Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια