Εξοργισμένοι διαδηλωτές στην Πολωνία κατηγορούν την Καθολική Εκκλησία ότι προωθεί «την κόλαση για τις γυναίκες» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Εξοργισμένοι διαδηλωτές στην Πολωνία κατηγορούν την Καθολική Εκκλησία ότι προωθεί «την κόλαση για τις γυναίκες»

 

 

Στο στόχαστρο των εξοργισμένων διαδηλωτών έχει μπει και η Καθολική Εκκλησία στην Πολωνία, η οποία επικρίνεται ότι στηρίζει την υπερσυντηρητική κυβέρνηση, με αφορμή τη σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων στη χώρα.

Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί έχουν ξεχυθεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους αντιδρώντας στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αμβλώσεις ακόμα και σε περίπτωση σοβαρής δυσπλασίας του εμβρύου και αδιαφορώντας πλήρως για την έξαρση της πανδημίας και τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε θρησευτικά κτίρια, κρατούν πανό με συνθήματα και κατηγορούν την εκκλησία ότι «προωθεί την κόλαση για τις γυναίκες». 

Ως εκ τούτου, αρκετές λειτουργίες διακόπηκαν από ακτιβιστές που εισέβαλαν στο εσωτερικό εκκλησιών, ενώ οι επιθέσεις προκάλεσαν με τη σειρά τους την σφοδρή αντίδραση της πολωνικής κυβέρνησης και κινητοποίησαν ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες αυτοανακηρύχθηκαν «υπερασπιστές της πίστης» και έχουν ήδη συγκρουστεί με διαδηλωτές.

Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση στην Πολωνία, είχαν ως αποτέλεσμα τις δηλώσεις του συντηρητικού πρόεδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ο οποίος κατήγγειλε «την προσβολή στο θρησκευτικό αίσθημα και τη βεβήλωση χώρων λατρείας».

Από το Blogger.