Άρθρο κόλαφος στο Forbes κατά των MMSC: «”Βυθίστε” τα τώρα - Είναι επικίνδυνα και σκέτη αποτυχία» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Άρθρο κόλαφος στο Forbes κατά των MMSC: «”Βυθίστε” τα τώρα - Είναι επικίνδυνα και σκέτη αποτυχία»

 

Άρθρο κόλαφος στο περιοδικό Forbes για τα σκάφη κλάσης Freedom, ίδιας δηλαδή με αυτή της MMSC που θέλουν να φορτώσουν στο ΠΝ.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για σκάφη που έχουν παρουσιάσει και παρουσιάζουν καταστροφικές μηχανολογικές αστοχίες και είναι επικίνδυνα για το αμερικανικό Ναυτικό και όσους υπηρετούν σε αυτά!

Και όμως εδώ στην Ελλάδα θέλουν να μας φεσώσουν με 5 δισ.$ για να παραγγείλουμε τις αμερικανικές «μαούνες».

Θα είναι και εγκληματικό και ολέθριο για το ΠΝ το ίδιο.

Διαβάστε το άρθρο:  

«Καθώς ρυμουλκά φέρνουν πίσω το σκάφος USS Detroit (LCS 7), μετά τη ζημιά που έπαθε στο προωστήριο σκεύος του, είναι ώρα για το αμερικανικό Ναυτικό να κηρύξει το την κλάση Freedom ως μια ανεπανόρθωτη αποτυχία.

Με την επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ ο αρχηγός του μεικτού Επιτελείου και του Ναυτικού έχουν μια ξεχωριστή ευκαιρία προκειμένου να συμφωνήσουν και τα δύο κόμματα και να βάλουν επιτέλους το πρόγραμμα των σκαφών κλάσης Freedom εκεί που ανήκει: Στο παρελθόν.

Έτσι αντί να συνεχίσουν να ρίχνουν όλο και πιο πολλά χρήματα στο πρόγραμμα μπορούν να εκμεταλλευτούν τους τρεις αυτούς μήνες που απομένουν μέχρι την πολιτική αλλαγή προκειμένου να προωθήσουν τον παροπλισμό των 10 σκαφών Freedom που βρίσκονται σε υπηρεσία, να σταματήσουν αμέσως τις εργασίες στα έξι σκάφη που τώρα ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Marinette στο Wisconsin και να προχωρήσουν στην επίσπευση της ναυπήγησης της νέας κλάσης Constellation (FFG-62) για το αμερικανικό Ναυτικό.

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια πάλης με το πρόγραμμα κλάσης Freedom δεν είναι ντροπή να ρίξουν την πετσέτα στο ρινγκ και να παραδεχθούν ότι ήταν μια αποτυχία και τίποτα άλλο.  

Το πρόγραμμα Freedom ήταν από την αρχή μια απροσδόκητη καταστροφή, μηχανολογική καταστροφή. Το πρώτο σκάφος της κλάσης το USS Freedom (LCS 1) βγήκε τόσο “υπέρβαρο” από το ναυπηγείο που έπρεπε να γίνουν διορθώσεις στην πρύμνη!

Τότε  το 2010 με κάποιο τρόπο  νερό μπήκε στο σκάφος  καταστρέφοντας ένα από τους αεριοστρόβιλους του πλοίου.

Όταν αναπτύχθηκε στη Σιγκαπούρη το 2013 το πλοίο έμεινε από μηχανές και το 2016 απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ένας ανώτερος αξιωματικός μετά από μια καταστροφική αστοχία στους κινητήρες ντίζελ!

Ας πούμε ότι παρόμοια προβλήματα στα πρώτα σκάφη μια κλάσης είναι περίπου αναμενόμενα και ότι αυτά διορθώνονται στη συνέχεια.  

Το πρόβλημα όμως είναι ότι με την συγκεκριμένη κλάση και τα υπόλοιπα σκάφη τα προβλήματα παρέμειναν τα ίδια κύρια στο προωστήριο σκεύος (συνδυασμός αεριοστρόβιλών και ντίζελ για πρόωση με waterjets).

Σε αντίθεση το άλλο «ανταγωνιστικό» σκάφος για κλειστές θάλασσες η αλουμινένια κλάση Independence φαίνεται να λειτουργεί σχετικά καλά.

Το 2016 το δεύτερο σκάφος USS Fort Worth (LCS 3) ξέμεινε για έξι μήνες στην Σιγκαπούρη όταν παρουσιάστηκε καταστροφική αστοχία στο προβληματικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Το 2015 ένα άλλο το USS Milwaukee (LCS 5) χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί αμέσως μετά τον πρώτο του πλου πίσω στο ναυπηγείο στο  Wisconsin.

Το τέταρτο σκάφος USS Detroit (LCS 7), μετά από μια ανάπτυξη τεσσάρων μηνών για καθήκοντα κατά κυκλωμάτων ναρκωτικών, τον περασμένο Ιούλιο ο πλοίαρχος του σκάφους ανέφερε ότι το πλήρωμα κατάφερε να αντιμετωπίσει «ορισμένες τεχνικές δυσκολίες.»

Τελικά το σκάφος έπαθε ολοκληρωτική ζημιά τον περασμένο Σεπτέμβριο πάλι από το προβληματικό σύστημα μετάδοσης κίνησης,(Renk combining gear)  στη συνέχεια έμεινε πλήρως ακυβέρνητο και μετά βίας επέστρεψε ρυμουλκούμενο και  αυτό στο ναύσταθμο Mayport στη Φλόριντα.

Τα πλοία απλά δεν γίνονται καλύτερα. Το 2018 το πέμπτο σκάφος USS Little Rock (LCS 9) έμεινε από μηχανές και παρέμεινε για τέσσερις μήνες στο Μόντρεαλ.

Το 2019 ένα άλλο το USS Billings (LCS-15) έπαθε ζημιά ξανά στο προωστήριο σκεύος δεν μπορούσε να ελιχθεί και έπεσε επάνω σε άλλο αγκυροβολημένο πλοίο πάλι στο Μόντρεαλ.

Η κλάση Freedom  βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2008. Εκτός από το σύστημα διαχείρισης μάχης COMBATSS-21 που θεωρείται σχετικά καλό όλο το υπόλοιπο είναι ένα πλοίο εφιάλτης στη συντήρηση και κατά συνέπεια επικίνδυνο για όσους υπηρετούν σε αυτό!

Όλοι στο Ναυτικό το γνωρίζουν αυτό και όμως κανείς δεν τραβά την πρίζα για να σταματήσει.

Είναι μια καταστροφή που πλέει στο νερό. Έτσι την ώρα που το Ναυτικό ψάχνει τρόπους για να αποσύρει το υπέρβαρο USS Freedom και το χαλασμένο  USS Fort Worth, είναι ώρα να σκοτώσουμε αυτό το πρόγραμμα.»

Αυτά τα πλοία κάποιοι τα διαφημίζουν ως τις νέες φρεγάτες του ΠΝ και η κυβέρνηση  κάνοντας ότι δεν ακούει και δεν βλέπει τίποτα θέλει να τα φορτώσει στο ΠΝ!  



 

Από το Blogger.