Τσαβούσογλου: Χθες «κατακεραύνωνε» τις ΗΠΑ, σήμερα θέλει «εξομάλυνση σχέσεων» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Τσαβούσογλου: Χθες «κατακεραύνωνε» τις ΗΠΑ, σήμερα θέλει «εξομάλυνση σχέσεων»


Δεν πέρασε καν ένα 24ωρο από τις «πύρινες» δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εναντίον των ΗΠΑ για τις κυρώσεις σχετικά με την αγορά των s-400 και σήμερα κάνοντας στροφή 180 μοιρών δηλώνει πως επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με τον υπερατλαντικό σύμμαχο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελπίζει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πράξει το ίδιο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν αρχίσει συνομιλίες για να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σχετικά με την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400 και με τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της αγοράς αυτής.

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε στη συνέντευξη πως η ομάδα εργασίας δεν έχει ακόμη σχηματισθεί, όμως οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων έχουν αρχίσει.

Μόλις χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήριζε απαράδεκτες και παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των πυραύλων S-400, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι κυρώσεις αποτελούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσαβούσογλου στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε πως η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή σε δηλώσεις και πράξεις της Γαλλίας εναντίον της, όμως πρόσθεσε πως πρεσβευτές των δύο χωρών εργάζονται για να εξομαλύνουν τις σχέσεις.

 

Από το Blogger.