Πρωτοχρονιά με απειλές προστίμων & εισβολές σε σπίτια θα κάνουν οι Έλληνες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοχρονιά με απειλές προστίμων & εισβολές σε σπίτια θα κάνουν οι Έλληνες


Όπως και τα Χριστούγεννα έτσι και την Πρωτοχρονιά τα μέτρα του lockdown θα βρίσκονται σε ισχύ και οι Έλληνες θα κάνουν νέο χρόνο με απειλές προστίμων, μπλόκα «στρατιωτικού τύπου», συγκεκριμένο «ωράριο» φαγητού και φυσικά εισβολές σε σπίτια από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, εργασίας και κίνησης με κατοικίδιο, σε μικρή απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

Όπως συνέβη και στα Χριστούγεννα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί για το ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα, στα οικογενειακά τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες μέχρι το απόγευμα.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 10:00 το βράδυ. 

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό και πως τα αστυνομικά μπλόκα θα είναι πυκνά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για επέκταση των περιορισμών μέχρι τον Φεβρουάριο ή ακόμα και επ' αορίστων ώστε να ασκηθεί πίεση στον πληθυσμό για να εμβολιαστεί! 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα με ποιο τρόπο το lockdown θα συνεχιστεί μετά τις 7 Ιανουαρίου, αλλά και τι θα γίνει με τα σχολεία – για τα οποία πάντως πρόθεση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε επισήμως τα προηγούμενα 24ωρα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, είναι να λειτουργήσουν από τις 8 Ιανουαρίου.

 

Από το Blogger.