Εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για το σκάνδαλο των διπλών βιβλίων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για το σκάνδαλο των διπλών βιβλίων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Tην ακρόαση των Βασίλη Κικίλια, Νίκου Χαρδαλιά, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Σωτήρη Τσιόδρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατίας» περί ύπαρξης διπλών βιβλίων στον ΕΟΔΥ ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών απέστειλαν και νέα επιστολή στον πρόεδρό της, Θανάση Μπούρα, προκειμένου αυτή να συγκληθεί πριν από τις γιορτές, ώστε να εξεταστεί ενδελεχώς το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό εκ μέρους του ΕΟΔΥ, το οποίο αποκάλυψε η «δημοκρατία».

Οι βουλευτές μάλιστα σχολιάζουν στην επιστολή τους πως στο αρχικό σκάνδαλο των διπλών βιβλίων προστέθηκε ακόμη ένα, «η προσπάθεια του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, προφανώς εν γνώσει του, να ματαιώσει με βάναυσο τρόπο δημοσιογραφική έρευνα, πράγμα που συνιστά κατάφωρη προσβολή της ελευθεροτυπίας και παραβίαση του άρθρου 14 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή υπήρξαν τα σχετικά δημοσιεύματα, τόσο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» όσο και του «Βήματος» -τελικά η εφημερίδα πήρε πίσω το ρεπορτάζ της κατόπιν άνωθεν πιέσεων-, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει για πρώτη φορά την ακρόαση των «4». Είχε, ωστόσο, διαφανεί από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί στις καλένδες.

 

Από το Blogger.