F-35: Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη της Αυστραλίας είναι πλέον «έτοιμα για μάχη» [pic] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

F-35: Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη της Αυστραλίας είναι πλέον «έτοιμα για μάχη» [pic]


Η χθεσινή μέρα ήταν «ορόσημο» για την ιστορίας της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας, καθώς για πρώτη φορά τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 που διαθέτουν, χαρακτηρίστηκαν επιχειρησιακά και «έτοιμα για μάχη».

Ιστορική μέρα ήταν χθες για την αεροπορία της Αυστραλίας, καθώς οι δύο μοίρες stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 πλέον εντάχθηκαν ως πλήρως λειτουργικά και επιχειρησιακά στο οπλοστάσιο της, με στόχο να φέρουν εις πέρας ένα ευρύ φάσμα αποστολών.

Όπως ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας :«Ο στόλος των μαχητικών μας F-35A Lightning II μπορεί τώρα να αναπτυχθεί σε επιχειρήσεις, καθώς σήμερα επετεύχθη η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα τους».

Από την άλλη η Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας δήλωσε ότι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 είναι τα πιο προηγμένα στον κόσμο, ενώ τόνισε ότι: «διαθέτουμε μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-35A έτοιμη να πραγματοποιήσει τεχνολογικά προηγμένες επιθέσεις και μια δεύτερη μοίρα μαχητικών που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης εδώ στην Αυστραλία.

 

Από το Blogger.