Εισήγηση - «βόμβα» σε Μητσοτάκη: «Παράταση του lockdown σίγουρα μέχρι το Φεβρουάριο και… βλέπουμε» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Εισήγηση - «βόμβα» σε Μητσοτάκη: «Παράταση του lockdown σίγουρα μέχρι το Φεβρουάριο και… βλέπουμε»


Παράταση lockdown: Μπορεί τα κρούσματα στη χώρα μας να παρουσιάζονται μειωμένα τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η νέα παράταση του lockdown στην Ελλάδα μετά τις 7 Ιανουαρίου είναι δεδομένη.

 Η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα, όπως και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που εισηγείται.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις όλων - σε δραματικό τόνο - για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του φονικού ιού μέσα στις γιορτές να προκαλεί τρόμο δεδομένης της ήδη μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής επισημαίνουν οι ειδικοί, που δεν κρύβουν το μέγεθος της ανησυχίας τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιχειρηθεί, ούτε η παραμικρή παράκαμψη των μέτρων - ακόμη και για τις λίγες ώρες - του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η τωρινή κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα εύθραυστη λόγω της υπερμεταδοτικότητας του ιού και της «κόπωσης» των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα, που οδηγεί σε ανυπακοή και χαλάρωση.

Επιπλέον η κινητικότητα που παρατηρείται την περίοδο των γιορτών, εντείνει τους φόβους ότι ενδεχομένως να έχουμε αύξηση των νέων διαγνώσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που θα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν πως η ενθαρρυντική επιστροφή των τριψήφιων αριθμών στα κρούσματα μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και να δούμε ξανά εκθετική αύξηση των διαγνώσεων.

Επισημαίνουν ότι είμαστε σε εύθραυστη ισοροπία και οποιοδήποτε στραβοπάτημα μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει ακόμη, λένε, προσθέτοντας ότι σε ασφαλή νερά θα έχουμε μπει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους, παράλληλα με τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Μέχρι τότε βρίσκονται σε εγρήγορση για την λήψη επιπλέον μέτρων όπου χρειαστεί.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές για μη άνοιγμα των σχολείων, με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράταση παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1, καθώς θεωρείται ότι η κινητικότητα των γονέων θα δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Παράταση του lockdown

Όσον αφορά στο lockdown, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, η παράτασή του είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική εισήγηση των ειδικών στον πρωθυπουργό θέλει παράταση τουλάχιστον για ολόκληρο τον Ιανουάριο και επανεκτίμηση της κατάστασης περί τις αρχές Φλεβάρη.

«Σε κάθε περίπτωση η άρση θα είναι σταδιακή, όπως ακριβώς συνέβη και με τη λήξη της πρώτης καραντίνας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που μετά τις γιορτές καταγραφεί νέα εκτόξευση των κρουσμάτων λόγω των ρεβεγιόν.



 

Από το Blogger.