Αναφορά του Politico στην φωτογραφία-σκάνδαλο του Μητσοτάκη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Αναφορά του Politico στην φωτογραφία-σκάνδαλο του Μητσοτάκη


Το Politico με εκτενές άρθρο του αναφέρεται στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα να κάνουν ποδηλασία στην Πάρνηθα χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας την στιγμή που ζητούν από τους πολίτες να κάθονται κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Η τοποθεσία βρίσκεται στα βόρεια της Αθήνας, μιάμιση περίπου ώρα μακριά από την κατοικία τους. Το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε ποδηλασία παρόλο που, σύμφωνα με τους περιοριστικούς κανόνες που έχουν επιβληθεί με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, επιτρέπεται η άσκηση μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.»

 

 Κάνε like στην σελίδα του newskamatero.eu στο twitter για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

 

Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει σε φωτογραφίες με πολλούς περαστικούς, χωρίς κανένας από αυτούς να φοράει μάσκες ή να σέβεται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται ότι είναι άνθρωπος» και ότι «δεν θα αρνιόταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» αν κάποιος τον πλησίαζε. Αυτό ωστόσο δεν καθησύχασε την αντιπολίτευση που ανταπάντησε λέγοντας ότι «το να κατηγορείς τους πολίτες για τη στάση τους, ενώ αρνείσαι να ακολουθήσεις τα απαραίτητα μέτρα δεν είναι καθόλου ανθρώπινο.

Είναι ένα σημάδι αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης », δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης Σύριζα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τις ενέργειες του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να πάνε οπουδήποτε θέλουν για να ασκηθούν.

«Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη από ανθρώπους που πηγαίνουν στο δάσος. Και είναι εντάξει, μπορούν να πάνε», είπε. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας.

Εκτός από τις φωτογραφίες, κυκλοφόρησε στον ελληνικό Τύπο ένα βίντεο της Μαρέβα Μητσοτάκη με μοτοσικλέτα τύπου motocross – κάτι το οποίο απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς είναι εθνικό πάρκο, προκαλώντας έντονη κριτική από το τοπικό παράρτημα της Greenpeace.

Από το Blogger.