Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Seehofer δήλωσε ότι οι απελάσεις στη Συρία θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Seehofer δήλωσε ότι οι απελάσεις στη Συρία θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου


Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Seehofer δήλωσε ότι οι απελάσεις στη Συρία θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου. Ο Seehofer υπερασπίστηκε την αιτιολόγηση της απόφασης με την έκφραση “Εκείνοι που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα και εκείνοι που καταπάτησαν το σύνταγμα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μας”.

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύθηκε στη DW Turkish, ο Seehofer είπε, “Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο για απελάσεις εξετάζοντας λεπτομερώς μεμονωμένες περιπτώσεις από την 1η Ιανουαρίου 2021“.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι απελάσεις φαίνονται δυνατές, ο Seehofer δήλωσε ότι γνωρίζει ότι η διαδικασία είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος.

Αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα της Γερμανίας, θα απελαύνονται

Παρ’ όλα αυτά, ο Seehofer υποστηρίζει ότι η απέλαση είναι απαραίτητη.

«Εάν δεν το κάνουμε αυτό, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε πράξη, από το κλοπές μέχρι ανθρωποκτονίες, μπορεί να γίνονται, χωρίς να εξεταστεί η πιθανότητα απέλασης στη Γερμανία. Μια τέτοια ανοχή δεν έχει θέση στη νομοθεσία μας», είπε ο υπουργός και συνέχισε ως εξής:

“Εκείνοι που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα ή ποδοπατούν το σύνταγμά μας, πρέπει να φύγουν από τη χώρα μας”.

Εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου

Ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά ένα τρίτο το 2020. Σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται στο Ινστιτούτο Στατιστικής της Eurostat της Funke Media Group, 93.710 αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Ο αριθμός αυτός δείχνει μείωση 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Παρόλα αυτά, η Γερμανία ήταν η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων ασύλου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών το 2020 με 24,3%. Η Ισπανία ακολουθεί τη Γερμανία με 22,8% και η Γαλλία τρίτη με 19%.

Ενώ αναφέρεται ότι ο κύριος λόγος για την εν λόγω μείωση είναι η πανδημία, επικρίνεται επίσης η ταχύτητα εργασίας των πρώτων κέντρων υποδοχής, όπου εφαρμόζονται οι αρχές που διαδραματίζουν ρόλο στη διαδικασία επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης της αίτησης ασύλου στη Γερμανία.

Στην απάντηση που δόθηκε στην κοινοβουλευτική ερώτηση του Αριστερού Κόμματος σχετικά με το θέμα, δηλώθηκε ότι χρειάστηκε κατά μέσο όρο 8,5 μήνες για την ολοκλήρωση μιας αίτησης ασύλου μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου. Η Ulla Jelpke, Εκπρόσωπος Εσωτερικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Αριστερού Κόμματος, θεώρησε την κατάσταση αυτή «καταστροφικό ισολογισμό».

Πηγή: birgun.net

 

Από το Blogger.