Το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται ότι παραδέχθηκε την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-25 από αντιαεροπορικές δυνάμεις της Αρμενίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται ότι παραδέχθηκε την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-25 από αντιαεροπορικές δυνάμεις της Αρμενίας


Το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται ότι παραδέχθηκε την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-25 από αντιαεροπορικές δυνάμεις της Αρμενίας, κατά την διάρκεια των πρόσφατων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δηλώσεις που έκανε Αζέρος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά Αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας των Αρμενίων κατάφεραν τον Οκτώβριο να καταρρίψουν ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-25, με τον πιλότο να χάνει τη ζωή του μετά το πέρας ης αποστολής του.

Όπως τόνιζε ο Αζέρος αξιωματικός, το μαχητικό αεροσκάφος Su-25 είχε αναπτυχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2020 στην περιοχή Jebrayel στο νότιο Καραμπάχ, προκειμένου να πλήξει θέσεις του αρμένικου στρατού. Όταν έφτασε κοντά στους εχθρικούς στόχους και πραγματοποίησε επίθεση, τότε παρουσιάστηκαν αρμενικά αντιαεροπορικά συστήματα, τα οποία χτύπησαν το μαχητικό αεροσκάφος.

Ο πιλότος ενώ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εκτίναξη και να σωθεί από την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, αντιθέτως παρέμεινε στη θέση του και προσπάθησε με όποιον τρόπο μπορούσε να κατευθύνει το φλεγόμενο Su-25 στις χερσαίες δυνάμεις των Αρμενίων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή αυτή» εφαρμόζοντας δηλαδή μια πρακτική «καμικάζι».

Με πληροφορίες από: AMN

 

Από το Blogger.