Σ.Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Σ.Πέτσας: «Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων δηλαδή τόσο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όσο και για γυμνάσια, λύκεια, θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως χθες Σάββατο ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Τα μέτρα που θα ισχύουν ωστόσο δεν έχουν προς το παρόν οριστικοποιηθεί, αλλά αναμένεται να γίνει αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουάριου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα προκειμένου να προσαρμοστεί όλος ο μηχανισμός στα νέα δεδομένα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ εξετάζεται και το σενάριο για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων.

Την διενέργεια των τεστ θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς, καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

 

Εκτός από τα δύο αυτά μέτρα, σε ισχύ θα βρίσκονται όσα μέτρα είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Όταν θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.



 

Από το Blogger.