Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021


Επιδείνωση
 του καιρού θα σημειωθεί από αργά αύριο το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με παράλληλη επικράτηση νοτιοανατολικών ανέμων και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές και κυρίως στο Αιγαίο. Από το απόγευμα στα δυτικά και νότια οι βροχές θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα ενταθούν, συνοδευόμενες από καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν κυρίως από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι σε πολλές περιοχές περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Χιόνα θα πέσουν τη νύχτα στα δυτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα νότια που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια, που βαθμιαία θα ενταθούν και από το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.



 

Από το Blogger.