Ορατός ο κίνδυνος ελληνοτουρκικού πολέμου το 2021 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ορατός ο κίνδυνος ελληνοτουρκικού πολέμου το 2021


Τα γεγονότα του 2020 οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αγκυρα επιδιώκει πολεμική ή υβριδική κρίση, καθώς θεωρεί εαυτόν ισχυρότερο. Η Αθήνα γνωρίζει ότι η απειλή είναι διαρκής και αναμένει νέο κύμα επιθετικότητας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα

Στις φράσεις των Τούρκων αξιωματούχων κρύβονται περισσότερα απειλητικά μηνύματα από όσα εκδηλώνονται στο πεδίο

Στο τέλος του 2020 οι υπερτήσεις μαχητικών πλησίασαν τις 538 που είχαν καταγραφεί τη χρονιά των Ιμίων! Εννιά από αυτές έγιναν πάνω από τον Εβρο, κάτι που είχε να συμβεί από το 1993

Από τον Νίκο Σταυρουλάκι

Οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας, με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο και μηνύματα, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Η Τουρκία επιδιώκει στρατιωτική ή έστω υβριδική κρίση με την Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι είναι στρατιωτικά ισχυρότερη και στην τελική φάση, επί του «πεδίου», θα αποκομίσει τα οφέλη που επιδιώκει.

Τα «μηνύματα» της τουρκικής ηγεσίας διαβάζονται πολύ προσεκτικά από τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, που μάλιστα αξιολογούν πως στις λέξεις και Τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι Αξιωματούχοι κρύβονται πολύ περισσότερα απειλητικά μηνύματα από όσα εκδηλώνονται σε μία «ανοικτή» προκλητική ενέργεια στον εβρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό άλλωστε συμβαίνει από την αρχή του 2020, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα ακόμα και το εορταστικό δεκαπενθήμερο που διανύουμε.

 Πηγή δειτε περισσοτερα newsbreak

 

Από το Blogger.