Συνεχίζονται αναστολές και επίδομα 534 ευρώ και τον Φεβρουάριο

Συνεχίζονται αναστολές και επίδομα 534 ευρώ και τον Φεβρουάριο

Παρατείνεται και για τον Φεβρουάριο το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και των μέτρων που αναμένονται να ανακοινωθούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας συνεχίζεται το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και τον Φεβρουάριο κατά τα πρότυπα της λίστας ΚΑΔ κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α-Δ) της τελευταίας εν ισχύ Κ.Υ.Α.

Έτσι οι εργαζόμενοι των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων θα μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και τον Φεβρουάριο. Έτσι θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής δηλαδή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

Παράλληλα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι τα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 έως και στις 31 Ιανουαρίου. Επίσης, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον μήνα Ιανουάριο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 προβλέπεται και για την υποχρεωτική τηλεργασία για τις επιχειρήσεις όλης της χώρας στο 50% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια