Ιταλία ο Κόντε ζητά Ψήφο εμπιστοσύνης από Βουλή και Γερουσία

Ιταλία ο Κόντε ζητά Ψήφο εμπιστοσύνης από Βουλή και Γερουσία

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα πληροφορήσει τη βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνησή του, την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρέμβει στη Γερουσία.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.

Ολοι οι αναλυτές συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι μέχρι τη στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν θα γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε έχει, πράγματι, εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, πάντως, από στενούς συνεργάτες του ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, φέρονται πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Θα περάσουμε στην αντιπολίτευση…

«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε τη μάχη μας διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από τη μεριά του ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια