Πέθανε ο γόης του μουσικού θεάτρου, Στέλιος Τσολακάκης


Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης. Θεωρείτο ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου, όπως τον χαρακτηρίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας που με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε ευρέως την είδηση του θανάτου του.

Είχε ερμηνεύσει αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες. Ήταν επιθεωρησιογράφος, σεναριογράφος και στιχουργός. Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.


 

 

Σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com, ο Στέλιος Τσολακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα (το 1932 ή το 1933) και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ''Τέρμα τα δίφραγκα'' (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά. Πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)

Τα ντερβισόπαιδα (1960)

Στην πόρτα της κολάσεως (1960)

Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)

Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)

Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]

Οι κατεργάρηδες (1963)

Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]

Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]

Η μοδιστρούλα (1964)

Διπλοπεννιές (1966)

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)

Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)

Ο ανακατωσούρας (1967)

Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)

Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)

Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)

Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)

Ο Πατούχας (1972)

Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)

Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια