Οι Σκοπιανοί έκαψαν σημαία της Βουλγαρίας – Οργή στην Σόφια, τους χαϊδεύουμε στην Αθήνα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Οι Σκοπιανοί έκαψαν σημαία της Βουλγαρίας – Οργή στην Σόφια, τους χαϊδεύουμε στην Αθήνα


Η Σόφια εξέφρασε τη σφοδρή ενόχλησή της για το κάψιμο της σημαίας της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων σε κωμόπολη της “Βόρειας Μακεδονίας”. Το περιστατικό συνέβη χθες, Πέμπτη, στην κωμόπολη Βέβτσανι, όταν καρναβαλιστές έκαψαν τη βουλγαρική σημαία προφανώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το βέτο που έθεσε τον περασμένο μήνα η Βουλγαρία σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη “Βόρεια Μακεδονία”. Για το περιστατικό, ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας.

 

«Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε κάψιμο βουλγαρικής σημαίας στο χωριό Βέβτσανι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσα εντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια Άνγελ Ανγκέλοφ να εκφράσει στην κυβέρνηση της χώρας αυτής την έντονη διαμαρτυρία μας για την βάνδαλη αυτή πράξη. Ο πρέσβης Ανγκέλοφ προέβη ήδη σε αυστηρό προφορικό διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» γνωστοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κωμόπολη Βέβτσανι, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας, πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις στις 13 και 14 Ιανουαρίου κάθε χρόνου, οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών. Φέτος, ο Δήμος Βέβτσανι, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το καρναβάλι, ματαίωσε τις εκδηλώσεις εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ορισμένοι καρναβαλιστές προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιες καρναβαλικές παραστάσεις, συγκρουόμενοι μάλιστα και με την αστυνομία, η οποία επιχείρησε να τους διαλύσει επειδή παραβίασαν την απαγόρευση που ισχύει για συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από την διάδοση του κορονοϊού. 

Από το Blogger.