Ικαρία: Χωρίς λύση το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ικαρία: Χωρίς λύση το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ικαρία: Χωρίς λύση το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Φίλων ΑμεΑ & Αναπήρων Ικαρίας “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” για πολλοστή και την φετινή χρονιά κάνει αναφορά εγγράφως, για τα παραμένοντα προβλήματα των μεταφορών των μαθητών με ειδικές ανάγκες και αποδεικνύεται, όπως αναφέρουν,  για άλλη μια φορά ότι το σύστημα με τις δημοπρασίες έχει πολλά κενά που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του μεταφορικού έργου στο νησί του Ικάρου.

Στο κείμενο τους, με παραλήπτες όλους τους αρμόδιους: Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Αντιπεριφέρεια Σάμου, Γραφείο Περιφερειακής Ενότητας Ικάριας, Δήμος Ικαρίας τονίζουν: «Για πολλοστή φορά οι μεταφορές των μαθητών στα ειδικά σχολεία είναι στον αέρα. Παρ’ όλο που οι υποσχέσεις και οι πληροφορίες από την Περιφέρεια έκαναν λόγο ότι οι συμβάσεις και οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς ήταν στις τελικές υπογραφές…
Το δρομολόγιο από και προς Άγιο Κήρυκο, Καραβόσταμο, Κεραμέ ξανάμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Μάλλον τα παιδιά μας είναι «αριθμοί» στους φακέλους της Περιφέρειας και άρα δεν έχουν και πολλή σημασία για την πολιτεία.
Για εμάς όμως έχουν κύριοι εμπλεκόμενοι! Έχετε ευθύνη και πρέπει να λύστε το πρόβλημα ΑΜΕΣΑ.
Τα παιδιά στο ειδικό σχολείο κάνουν λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κλπ.
Όσο περνάνε οι μέρες είναι εις βάρος της ψυχικής τους υγείας. Όχι άλλος χαμένος χρόνος για αυτά τα παιδιά.
Καλούμε την κοινωνία της Ικαρίας, τους συλλόγους γονέων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του νησιού, την τοπική διοίκηση, τα σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, να στηρίξουν το δίκαιο, ανθρώπινο αίτημα και διεκδίκησή μας».

 

Από το Blogger.