Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια - Τι είπε η Κεραμέως - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια - Τι είπε η Κεραμέως


Μετά το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της γ’ λυκείου. Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είπε στο MEGA η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αφού όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα».

Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους. "Θέλω να πιστεύω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε για τα γυμνάσια και τα λύκεια, προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσει η επαναλειτουργία τους", ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξουν από τον Φεβρουάριο, είπε: "Όχι, απαραίτητα. Θα το συζητήσουμε. Θέλουμε το συντομότερο να γυρίσουν στην τάξη τα παιδιά".

Απαντώντας στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν στους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις. Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

 

Από το Blogger.