Όλα έτοιμα για την αποστολή των Patriot στη Σ.Αραβία ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Όλα έτοιμα για την αποστολή των Patriot στη Σ.Αραβία ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις


«Κλείδωσε» όπως φαίνεται η αποστολή μίας συστοιχίας Patriot στην Σαουδική Αραβία, την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων εβδομάδων- θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, η οποία θα προβλέπει την αποστολή μίας συστοιχίας ελληνικών Patriot στην Σαουδική Αραβία, με αντάλλαγμα την αναβάθμισή της.  Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα σταλούν και άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ριάντ για την λειτουργία τους, οι οποία θα είναι τουλάχιστον 40(!) 

Μυστήριοι παραμένουν πάντως οι λόγοι του συγκεκριμένου deal.

Για ποιο λόγο η Σαουδική Αραβία, η οποία έκλεισε αγορά όπλων 350 δισ. δολαρίων(!) από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 110 θα είναι άμεσες αγορές, έχει ανάγκη τον «δανεισμό» μίας συστοιχίας Patriot από την Ελλάδα. Δηλαδή μέσα στην αγορά 350 δισ. δολάρια δεν έχουν βάλει ούτε μία συστοιχία Patriot; ή δεν μπορούσαν να τα κάνουν… 353 δισ. και να βάλουν 3-4 συστοιχίες; 

Ως «αντάλλαγμα» η Σαουδική Αραβία στέλνει στη Σούδα αεροπλάνα F-15 για κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κοντά στα Θεοφάνεια και τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει οι επαφές των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή pronews

 

Από το Blogger.