Τρίτη η Ελλάδα στην αύξηση χρέους παγκοσμίως! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τρίτη η Ελλάδα στην αύξηση χρέους παγκοσμίως!

Τρίτη η Ελλάδα στην αύξηση χρέους παγκοσμίως!

Το διεθνούς κύρους Institute of International Finance (IIF), στην τελευταία έρευνά του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είχε, μέσα στο 2020, την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στο συνολικό της χρέος παγκοσμίως! Ναι, καλά διαβάσατε, «χάλκινο μετάλλιο» στο  «παγκόσμιο πρωτάθλημα αύξησης χρέους»!

Κατά το IIF η αύξηση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα οφείλεται όχι στο χρέος των νοικοκυριών -κυμάνθηκε μόλις στο 2%- αλλά ούτε και στο εταιρικό χρέος, αφού και αυτό κυμάνθηκε κοντά στο 10%. Η θηριώδης αυτή αύξηση χρέους οφείλεται, ως προς την Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικώς στο δημόσιο χρέος, η μεγέθυνση του οποίου άγγιξε το 50%!!!

Και το σπουδαιότερο: Κατά τον επικεφαλής της έρευνας αυτής του IIF ΕμρέΤίφτικ, με αυτά τα δεδομένα ο δείκτης χρέους της γενικής κυβέρνησης το 2020 θα διαμορφωθεί στο 248,53% του ΑΕΠ! Αυτό το ύψος χρέους της Ελλάδας, πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή, παραπέμπει στην Ελλάδα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»!

Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να κάνει τέτοιες «επιδόσεις». Μόνο ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ με το σημιτικό του επιτελείο, τα κατάφερε.

Έτσι που πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ονομασθεί από τους θαυμαστές του από «Μωυσής» σε «Ηρακλής»! Και το ρεκόρ χρέους, που συνθλίβει τον ελληνικό λαό, θα είναι ο 13ος «άθλος του Ηρακλέους»!

Δώδεκα είχε κάνει ο μυθικός Ηρακλής, ο 13ος -το νούμερο είναι «εντελώς τυχαίο» για τον Πρωθυπουργό- και πιο εντυπωσιακός, ανήκει πλέον στο σύγχρονο «Ηρακλή» Κυριάκο Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου…

 

Από το Blogger.